Знайшла цікавий перепис смачного тортика без випічки всього за 20 хвилин
До речі желатин можна замочувати не тільки у воді, але в молоці або вершках.
Інгредієнти:
Для коржа:
- ванільні сухарі – 300 г
- цукор – 50-70 г
- какао – 2 ст. л.
- молоко – 150 мл
- вершкове масло 100-150 г
Для крему:
- сметана – 600 г
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
- шоколад – 80 г
- волоські горіхи – 80 г
- халва – 80 г
- желатин – 15 г
- вода – 5 мл
Приготування:
Підготувати форму: кільце встановити на тарілку, в якій будете подаватися десерт. Внутрішні поверхні бортів обернути смужками ацетатної плівки, попередньо змастивши їх олією.
У каструльці змішати какао, цукор, молоко. Варити, помішуючи, до повного розчинення цукру і припинити нагрівання.
Подрібнити в крихту сухарі і з’єднати з шоколадним сиропом. Перемішати.
Додати розм’якшене масло і перемішати.
Перекласти у форму, рівномірно розподілити і утрамбувати ложкою або денцем склянки. Прибрати в холодильник.
Для приготування крему желатин залити водою розмішати і дати желатину набрякнути.
У глибоку миску викласти всю сметану, додати звичайний і ванільний цукор, перемішати.
Шоколад, халву і волоські горіхи дрібно порубати.
Протягом 15-20 секунд розтопити желатин в мікрохвильовій печі, додати в сметану. Розмішати.
Всипати туди ж подрібнені добавки і ще раз перемішати.
Залити крем в кільце з коржем і поставити в холодильник мінімум на 3 години, а краще ніч.
Зверху торт можна прикрасити какао порошком і натертим шоколадом.
Такий креативний десерт викличе захват ваших рідних.