Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів
Незамінний атрибут осені — глінтвейн. Цей гарячий напій створює затишну атмосферу. Пропонуємо вам 5 рецептів смачних і зігріваючих глінтвейнів на будь-який смак.
Рецепт глінтвейну класичний:
Складові:
- 750 гр. червоного сухого вина;
- 1/4 склянки води;
- 1 ст. ложка цукру;
- 6 бутонів гвоздики;
- Тертий мускатний горіх (щіпка).
- Кориця (бажано пару паличок або перетерти на млині одну).
Залити водою гвоздику і горіх, кип’ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. У вино додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.
Медовий глінтвейн:
Складові:
- 1/2 л. червоного сухого вина;
- 5 ст. ложок меду;
- Прянощі – гвоздика (7 шт.), Бадьян (3 зірочки), перець духмяний (4 шт.), Кориця.
Мед залити вином, додати прянощі. Постійно помішуючи, нагріти, не доводячи до кипіння.
Апельсиновий глінтвейн:
Складові:
- 500 гр. червоного вина;
- 5 скибочок лимона;
- 5 ст. ложок апельсинового лікеру;
- Тертий мускатний горіх, кориця – по щіпці, 3-4 зірочки бадьяна.
Вино підігріти. Додати прянощі і лікер, перемішати. При подачі в кожну чашку покласти скибочку лимона.
Білий глінтвейн:
Складові:
- 750 гр. білого сухого вина;
- 100 гр. цукру;
- 0,5 склянки води;
- 1 лимон;
- Кориця, гвоздика.
Лимон порізати скибочками, залити водою, додати прянощі, цукор, довести до кипіння. Додати вино, підігріти.