«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Запам`ятайте, а краще запишіть: рецепт грушевого пирога, який тане у роті

Швидкий у приготуванні та поїданні. Грушевий пиріг, який не залишить вас байдужими.

Традиційний грушевий пиріг з імбиром та ромом. Дуже смачний десерт з морозивом або ж чудове доповнення до чаювання.

Інгредієнти:
Для приготування груш:

 50 г цукру

-  50г масла (нарізати)

- 1 ст.л. темного рому

 - 1 ст.л. імбиру (натерти)

 -  2 великі груші (зрілі, але тверді)

Для приготування тіста:

  - 2 великих яйця

 - 125г масла 

 - 125 г цукру

 - 125 г муки

 - 1 ч. л розпушувача

 - 1 ч. л імбиру

 -  ½ ч. л гвоздики

Приготування:
Виріжте кола з паперу для випікання та змастіть їх маслом. 
Тепер перейдемо до приготування карамелі, розплавте цукор у маленькій глибокій каструлі на маленькому вогні до золотистого кольору, помішуючи тільки один раз, коли більша частина цукру розтане. Додайте масло та помішуйте дерев'яною ложкою, аж до розтоплення. Зніміть каструлю з вогню, додайте ром та імбир, поки соус не стане однорідним. Залиште карамель на 15-20 хвилин для охолодження. Поставте деко для випікання в духовку, щоб воно розігрілося.

Поки карамель охолоджується, очистіть груші, наріжте на четвертинки і кожну чверть на 3-4 довгі скибочки. Помістіть шматочки груші в карамель і викладіть на деко у формі вітряка.
Для тіста змішайте всі інгредієнти і перемішайте до однорідної маси. Обережно викладіть суміш на груші. Випікайте протягом 35-40 хвилин або до тих пір, поки пиріг добре не підніметься.
Наріжте та подавайте пиріг теплим з морозивом, як десерт або самостійно, як доповнення до чаю. 

Смачного!

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі