Заливний пиріг на молоці – смачніше я не їла! Краще, ніж на кефірі
Які продукти знадобляться:
- 120 г цукру;
- Чверть чайн. ложки солі;
- Три яйця;
- 150 мл молока;
- 300 г борошна;
- 80 мл олії соняшникової;
Для начинки візьміть:
- Пів кілограмів яблук;
- Дві-три стол. ложки цукру;
- 30 г масла вершкового.
Приступаємо до процесу приготування
Спочатку займіться начинкою. Яблука поріжте, масло розтопіть на сковорідці і тушкуйте на ньому фрукти з цукром на вогні середньої інтенсивності, поки рідина повністю не випарується. Після приберіть з плити і нехай начинка остуджується.
Тепер можна приготувати тісто. Яйця з’єднайте з сіллю, цукром і перемішайте
Влийте молоко, олію і ще раз розмішайте.
Всипте в рідку основу борошно і пекарський порошок. Вимісіть тісто.
Викладіть половину тіста в форму і помістіть в духовку на 5-7 хвилин. Температура випікання – 180 °.
Вийміть з духовки, викладіть начинку і зверху залийте другою половиною тіста.
Відправте знову в духовку приблизно на півгодини. Температура випікання – 180 °. Якщо випікаєте в режимі верх-низ, то час приготування буде близько 45 хвилин.