«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Залий м’ясо горілочкою, а ще краще - коньяком, і подивися, що станеться через 3 дні

Смачне м’яско, яке не вимагає особливих витрат і кулінарних умінь, — це знахідка для кожної господині.

Нам стало так звично смажити, запікати і варити продукти, що ми зовсім забули про традиційний спосіб приготування — в’ялене м’ясо, пише  Пошепки 

Що може бути краще, ніж прошутто, салямі або бастурма? Тільки в’ялена яловичина власного приготування, яка в рази корисніша і смачніша, ніж магазинні ковбаси і копченості.

Сьогодні розповімо Вам про простий спосіб приготувати в’ялену яловичину. Виходить дуже смачна закуска всього за 3 дні, дуже схожа на італійську брезаолу. Тільки замість вина ми будемо використовувати інший інгредієнт. 

В’ялена яловичина в домашніх умовах

СКЛАДОВІ

  1. 1 кг яловичої вирізки
  2. 150 мл горілки
  3. 100 г солі
  4. 100 г цукру
  5. 1 ч. л. чорного перцю горошком
  6. 3 ст. л. соняшникової олії


Приготування

Промий м’ясо. Видали всі прожилки і жир.

Застели ємність для маринування відкритим пакетом. У пакет насип сіль, цукор, перець, налий горілку і масло. Добре перемішати маринад.

Тепер уклади яловичину і щільно зав’яжи пакет. Струсни його, щоб маринад огорнув все м’ясо. Поклади пакет в холодильник на 3 дні.

Дістань м’ясо з холодильника. Важливо: не обполіскуй його, а просто промокни паперовим рушником. Дай йому трохи підсохнути і насолоджуйся простою і смачною закускою!

Виходить ну дуже смачне м’ясо! До речі, замість горілки можеш використовувати коньяк (тільки якісний). Так закуска вийде ще більш пікантною і з легким деревним післясмаком. Просто неймовірний делікатес можна отримати всього за 3 дні.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі