Заклад, який любили студенти: історія Ненаукової ресторації Кафедра у Тернополі
Заклад відкрили у листопаді 2011 року. Він працював у підвальному приміщенні на вулиці Гоголя, 2, навпроти другого корпусу Технічного університету, пише 20 хвилин
Тематика закладу була студентська. В залі було чимало різного декору, пов’язаного з наукою, університетами та навчанням.
Наприклад, на стінах були розвішані різні прилади, медичні інстументи, материнські плати комп’ютерів та багато чого цікавого.
Офіціантки одягали шкільну форму. Проте не всім це подобалось, адже форма дуже нагадувала радянську.
У закладі часто проводили різні корпоративи, святкували дні народження, весілля та просто збиралися дружні компанії.
Чимало відвідувачів були студенти, але і звичайні тернополяни, які давно закінчили навчання теж любили відвідувати це місце.
Що було у меню
А що можна було замовити та які ціни були у закладі? У меню, яке опублікували на сторінці закладу у квітні 2015 року можна переглянути ціни. Воно, до слова, теж було оформлено в тематиці закладу. На першій сторінці був напис – «Міністерство байдикування України». Деякі страви мали незвичайну назву – салат «Кафедра», «Перездача», «Лекція», «Екватор», «Заступниця декана».
На той час курс долара був 22,5 грн. Порція борщу у ненауковій ресторації коштувала 13 гривень, курячий бульйон - 8 грн. Порція картопляного пюре – 10 грн, картопля по-селянськи – 20 грн, домашні вареники з картоплею – 18 грн, свиняча відбивна – 23 грн.
Також продавали різні піци. Вони також мали незвичайні назви – «Вахтьорша», «Кандидатська», «Червоний диплом», «Політєх» та чимало інших. Найдешевша «Вахтьорша» (250 грамів) з шинкою, грибами та сиром коштувала 20 гривень. А найдорожча «Дали стипендію» (420 грамів) щ морепродуктами коштувала 55 гривень.
Навідувався «Ревізор»
Цей заклад у 2015 році потрапив у програму «Ревізор». Однак кухня під час ревізії виявилась далеко не досконалою. Брудні ганчірки поруч з продуктами, іржавий та брудний холодильник, в якому порушено «товарне сусідство», відсутність стікерів, пліснява.
Відзнаку заклад так і не отримав.
Але згодом з повторною ревізією до закладу приїхав Сергій Притула, якого зустрічали з короваєм та живою музикою. Помилки персонал пообіцяв виправити.
Були зіркові гості
Сергія Притула, відвідував заклад ще до зйомки програми. У 2014 році він залишив свої побажання закладу, які вивісили у залі в рамці.
Заклад відвідували і інші зіркові гості. Серед них – гурт «Лісапетний батальон».
Також всі постійні клієнти могли залишити власні фотографії на спеціальній дошці.
Заклад пропрацював п’ять років. У жовтні 2016 року його зачинили. Його власниця на своїй фейсбук-сторінці подякувала всім постійним відвідувачам .
Деякий час приміщення пустувало та було зачинено. Таблички та вивіску демонтували. Тепер на його місці працює піцерія.