«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Забудьте про майонез! ТОП-7 найкращих соусів для заправки салатів

Ви досі заправляєте салати майонезом? Годі! Є набагато цікавіші соуси, які надудуть вашим улюбленим салатам нових смакових відтінків і зроблять їх більш вишуканими!

Сметанний соус

Для салатів з печених або варених овочів

  • 100 г сметани,
  • 2 ч. ложки гірчиці,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • 0,5 великого кислого яблука,
  • 100 г кореня селери.

Селеру та яблуко дуже дрібно потерти, збризнути лимонний соком, додати решту продуктів, реткльно перемішати.

Огірковий соус

До салатів із м’ясом, картоплею, листям салату, сиром, морепродуктами

  • 2 свіжих огірка,
  • 100 г м’якого вершкового сиру,
  • 2 ст. ложки сметани,
  • 1-2 зубці часнику,
  • пучок зелені.

Огірок дрібно потерти, злегка зцідити соус в окрему ємкість, додати решту продуктів, перемішати, посолити, поперчити. Регулювати густину соусу можна за допомогою огіркового соку.

Імбирний соус

До “Шуби” та інших салатів з солоною рибою, грибами, теплими овочами

  • 200 г нежирної сметани,
  • 2 ч. ложки діжонської гірчиці,
  • 1 ч. ложка меленого імбиру або 2 см. свіжого тертого кореня,
  • 1 п. кропу.

Кріп дрібно посікти, додати решту продуктів, перемішати.

Журавлинний соус

До салатів із крабовими паличками, рисом, огірками, рибою, сиром, оливками, листям салату

  • 100 мл кефіру,
  • жменя журавлини,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • 2 с. ложки оливкової олії,
  • червоний мелений перець. Не солити!

Усе збити блендером, витримати 15-20 хв.

Горіховий соус

До “Мімози”, салатам з картоплею, яловичиною, солоною та консервованою рибою, листям салату, морепродуктами

  • 200 г нежирного сиру,
  • 0,25 скл. горіхів,
  • 0,5 ч. ложки тертого хрону,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • мелений перець.

Усе збити блендером, густину регулювати кефіром.

Йогуртова заправка

До овочевих та салатів із м’ясом

  • 150 мл йогурту,
  • 1 зубець часнику,
  • 1 ст. ложка яблучного оцту,
  • 1 ч. ложка меду,
  • сіль, перець.

Усе змішати, додати вичавлений часник.

Гірчично-медовий соус

До овочевих салатів

  • 1 ст. ложка меду,
  • 1 ст. ложка гірчиці із зернами,
  • 1 ч. ложка діжонської гірчиці,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 ст. ложка винного оцту,
  • 1 зубець часнику,
  • сіль, перець.

Змішати мед, гірчиці із зернами та діжонську, оцет, вичавлений часник, збити блендером. Не припиняючи збивати, вливати тонкою цівкою олію, додати сіль і перець.

Джерело: Сім’я і дім

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі