«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

З чого насправді виготовляють локшину швидкого приготування

Навряд чи серед інтернет-користувачів знайдеться людина, яка хоча б раз в житті не куштувала локшину швидкого приготування.

Одні, задовольнивши інтерес, більше ніколи й не купують «цю гидоту», інші змушені періодично харчуватися локшиною через її дешевизну, а треті роблять це регулярно і не заморочуються роздумами на тему свого здоров’я. Так ось, скажу вам, дарма!

Не варто їсти локшину швидкого приготування навіть іноді. І ось чому! Але, про все по порядку.

Трошки історії


Придумали смажену локшину, яку досить було залити водою, китайці — у них її продавали як вуличну їжу. Вигляд вона мала звичайних шматочків тіста з рисової муки, які обсмажувалися майже до коричневого стану. Під час китайсько-японської війни японці зацікавилися такою їжею, що дозволяла швидко і дуже дешево нагодувати багато солдатів. Уже після Другої світової війни, коли в Японії була сильна нестача продуктів, бізнесмен на ім’я Андо Момофуку згадав, як його мама годувала велику родину такою саморобною локшиною. І він побудував перший завод з її виробництва. Ідея сподобалася і корейцям. А щоб ще більше здешевити виробництво, вони ввели багато нововведень — і та хвиляста локшина, що продається у нас на прилавках, зовсім не схожа на локшину того часу ні виглядом, ні складом.

А знаєте, чому вона хвиляста? Все просто — так її здається більше! Якби її спресувати в брусок — розмір був би як дві сірникові коробки.

До нас така локшина була завезена в 1994 році корейцями, вони зараз і володіють усіма заводами по її виробництву.

Так з чого і як її роблять


Багато хто чув, що особливо шкідливими є добавки, вміщені в пакетики. В одному — спеції (там ні грама натурального продукту — сіль, глутамат натрію і смакові речовини), а в іншому — олія (вона зроблена їх трансжирами і також приправлена хімічними підсилювачами смаку). А мовляв, сама локшина — макарони як макарони.
 
Але це зовсім не так!

Для неї беруть зерно найнижчого сорту (навіть худобі таке не дають). Помел дуже дрібний — виходить порошок противного сірого кольору. До речі, на тих заводах, які у нас випускають швидку локшину, в цехах з виготовлення тіста, працюють тільки корейські робочі і тільки в протигазах — настільки шкідливі там пил і повітря, навіть при потужній очисній системі. Не вірте рекламі — ніякого борошна вищого сорту і яєчного порошку немає і близько. А наших працівників не пускають, щоб не бачили, що і як використовується.

До цього сірого борошна додається премікс — біохімічна мінеральна добавка, по суті, подрібнена в порошок комбікорм з різними добавками (амінокислоти, ферменти (ензими), смако-ароматичні добавки, хіміко-терапевтичні препарати).

Третій компонент — емульгатор-загущувач, його додають, щоб тісто було туге.

А щоб надати локшині красивий вид макаронів на яйцях, до складу додають барвник Е-150 або так званий цукровий колер.

А ще, до складу самої локшини вноситься глутамат натрію — підсилювач смаку. Це свого роду наркотик — для того, хто підсів на їжу з глутаматом, нормальна їжа здається прісною і несмачною. Саме через нього дітям так подобається гризти суху локшину. Британськими вченими доведено, що після порції такої локшини поліпшується настрій, частішає серцебиття, настає щось типу ейфорії — типові прояви дії легких наркотиків. А потім хочеться ще і ще. За тим же принципом працюють і фастфуди — там теж глутамат натрію завозиться мішками.

Ось з усього цього і замішується туге тісто, яке розкочується в великий лист. Його пропускають через спеціальну машину, яка робить окремі спіральки, друга машина — ріже на смуги, третя — на порційні шматки.

А далі — брусочки обробляються парою, проходять через сушилку і потім пропускаються через розпечену пальмову олію з додаванням транс-жирів. Їх шкідливість давно доведена — це сильні канцерогени, що провокують рак.

Ось така хімічна бомба в одному брусочку локшини швидкого приготування. І не треба вірити рекламі — це суцільна брехня, щоб продати продукт. А ось заробити гастрит, виразку, коліт, ураження печінки, а то і рак — запросто можна. Агресивні компоненти просто обволікають слизову оболонку шлунка, роз’їдаючи її. Один з вітчизняних виробників заплатив величезний штраф за рекламу, що не відповідає дійсності і введення покупців в оману.

Плюс — локшина швидкого приготування — дуже калорійний продукт. Майже 450 Ккал в одній порції. Це як за раз з’їсти цілу упаковку майонезу!

Їжа така дуже швидко засвоюється — буквально вже через 25-30 хвилин знову з’являється відчуття голоду і треба йти заварювати ще одну порцію — це ж так швидко! Ось цей хід виробники локшини вкрали у McDonald’s — у них гамбургер швидко насичує, але коли людина не встигла далеко відійти від ресторану — вона уже знову хоче їсти.

Загалом, як співається в пісеньці «думайте самі, вирішуйте самі» — купувати дешеву швидку локшину, а потім дорогі ліки, або …

Все «супершвидке» не може бути корисним апріорі. Зрозуміло, що це зручно, але куди простіше подбати про своє здоров’я зараз, ніж після витрачати незліченні гроші і час на лікарні з препаратами!

P. S. Поширюйте цю інформацію серед друзів, нехай і вони будуть в курсі справи! 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі