Вишня в сиропі на зиму: дуже класний рецепт приготування, вишенька залишається пружна і ціленька
Завдяки тому, що вишня не вариться, ягідки залишаються цілі, не зморщені
Приготування:
Вишню перебираємо, миємо. Баночки стерелізуємо, кришки кип’ятимо.
Ягоди укладаємо по плічка.
Готуємо сироп. Наливаємо в каструльку літр води та всипаємо 1 кг. цукру. Хто любить посолодше, додайте ще цукру (вишня сама по собі дає кислинку). Ставимо на маленький вогонь. Помішуємо до повного розчинення цукру і даємо сиропу трохи загустіти.
Заливаємо вишню гарячим сиропом, накриваємо кришками, але не закручуємо.
Ставимо стерилізуватись на 15 хвилин, з моменту закипання.
Баночки закручуємо, даємо повністю охолонути і прибираємо в прохолодне місце (туди, де ви зберігаєте свої заготовочки).
До речі, такий вишневий сироп ідеально підійде, як просочення при виготовленні тортиків.