«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Винятковий рецепт, який підкорив мільйони

Пиріг, якому немає аналогів!

Традиційно він готується зі смородиновим джемом, але тертий пиріг, як відомо, вийде однаково добрим з будь-яким варенням. Наприклад, у нашому варіанті використовується полуничний наповнювач.

Інгредієнти:

    Яйце 2 шт.
    Пшеничне борошно 500 г
    Вершкове масло 200 г
    Цукор 250 г
    Ванілін 0,5 ч. л.
    Розпушувач 1 ч. л.
    Полуничний джем 200 г

Приготування:

1) Готуємо пісочне тісто для пирога. Поставте масло растопитися в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно з розпушувачем.

2) Розтоплене масло вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями і ваніліном.

3) Повільно додайте борошно в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкачайте до потрібного розміру, викладіть у форму, змащену вершковим маслом і покрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см

4) Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці. Рясно посипте стружкою джем і відправляйте тертий пиріг запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Готовий пиріг зазвичай розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою, що і народжує суперечки про те, що цей десерт представляє із себе насправді: пиріг або печиво? Так чи інакше, блюдо дуже смачне, а готується просто. Збережіть наш рецепт пісочного пирога і не забудьте поділитися ним з іншими!

Джерело

 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі