Він не просто смачний – ідеальний. Пляцок “Спокуса”. Ефектний, з незабутнім смаком
Він не просто смачний – ідеальний. Пляцок “Спокуса”. Ефектний, з незабутнім смаком.
Бісквітні коржі
- 7 яєць
- 300 грам цукру
- 10 ст .ложок олії, 10 ст .ложок води
- 1 п.порошку до печива
- 1 ч.л.амoняку
- 50 грам какао
- 150 борошна.
Яйця спушити з цукром до пишності і додати решту інгредієнтів. В мене деко 18*36. Випікати при температурі 180 градусів до сухої зубочистки. (Пекла один корж і розрізала на два)
Пісочні коржі
- 200 грам маргарину
- 450 грам муки
- 2 жовтки
- 1 п.порошку до печива.
Додатково
- 300 грам кураги
- 300 грам арахісу (брала сирий і сама обжарювала)
Маргарин перетерти з половиною борошна, додати жовтки і порошок до печива,замісити м’яке тісто і поділити на 4 частини .
2 білки спушити з 200 грам цукру до стійких піків і кожен корж змащувати білком, зверху посипати курагою і арахісом, і так 4 коржі. Випікати 10-15 хв.
КРЕМ 1
- 300 грам масла
- 0,5 банка вареного згущеного молока
Спушити
КРЕМ 2
- 0,5 л сметани
- 200 цукру
- 1 п.ванільного цукру.
Спушити сметану з цукром і додати ванільний цукор.
Збір пляцка.
Бісквітний корж, потім масляний крем, потім пісочний корж, далі сметанковий крем і так ще три коржі, крем і бісквітний корж.
Прикрасити за бажанням.
Смачного.