«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Вершковий суп з куркою та грибами (РЕЦЕПТ)

Дуже ніжна перша страва

Борщ, звісно, жодна страва не перевершить, але можна почастувати сім'ю і чимось новеньким.

 

Інгредієнти на 1,4 л води:

печериці - 300 г

курячі стегна - 4 шт. (500 г)

ріпчаста цибуля - 200 г

вершки 20 % - 200 г

пшеничне борошно - 1 ст. л.

сушений базилік, чебрець, орегано чи майоран (на смак) - 1 / 2 ч. л.

сіль, чорний мелений перець - на смак

соняшникова рафінована олія - 1-2 ст. л.

зелень петрушки - при подачі

В каструлю налити 1,4 л води. Покласти туди курку, лавровий листок, додати 1/2 чайної ложки солі. На великому вогні довести до кипіння. Потім вогонь зменшити і зібрати шумовиння. Каструлю накрити кришкою і варити курку 30-40 хвилин.

Цибулю порізати маленькими кубиками. Гриби нарізати плястерками.

Курку вийняти з бульйону, трошки охолодити, зняти шкірку, відділити м’ясо від кісток та нарізати його невеликими шматками.

В пательню налити олію, викласти туди цибулю і смажити її на невеликому вогні, час від часу помішуючи, до прозорості. Потім додати гриби й улюблену пряну травичку. Смажити гриби 10 хвилин. До грибів додати борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину.

До курячого бульйону додати тушковану цибулю і гриби, досолити, поперчити, довести до кипіння і варити 10 хвилин

В кінці влити вершки і додати шматочки курки, довести до кипіння і одразу зняти з вогню.

Вершковий суп з куркою та грибами готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі