«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Вершковий соус з грибами: простий рецепт смачної грибної підливи

Думаю, що соус виручить вас не раз: він ідеально підходить до м’яса, риби і навіть картопляних оладок. Виходить неймовірно смачним і ароматним: варто додати в будь-яку страву, і воно заграє яскравими фарбами. Зробити його густим або більш рідким вирішуйте самі, орієнтуючись на свій смак.

Склад продуктів

  • 300 грам свіжих грибів (краще використовувати печериці )
  • 4- 5 шт ріпчастої цибулі;
  • три зубчики часнику;
  • 60 мілілітрів жирних вершків;
  • щіпка мускатного горіха;
  • щіпка чорного меленого перцю і сіль за смаком;
  • вода;
  • олія – для смаження.

Як приготувати смачний вершковий соус з грибами в домашніх умовах

1. У сковороду наливаємо невелику кількість олії (можна взяти рафіновану соняшникову олію, або оливкову), ставимо на плиту розігріватися.

2. Самі в цей час очищаємо від лушпиння  цибулину, нарізаємо як можна дрібніше. Відправляємо її в сковороду.

3. Кілька очищених зубчиків часнику рубаємо ножем і кладемо до цибулі. Обсмажуємо все на невеликому вогні до легкого золотистого кольору.

4. Промиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками, а потім викладаємо в сковороду.

5. Смажимо, постійно помішуючи, до готовності грибів, а потім вливаємо жирні вершки.

6. Всипаємо сіль за смаком, мускатний горіх і чорний перець, перемішуємо.

7. Тушкуємо пару хвилин, а потім вливаємо воду: її кількість регулюйте самі, в залежності від того, який густоти соус бажаєте отримати.

8. Даємо соусу покипіти ще пару хвилин – і він готовий.

9. Смачний вершковий соус з грибами повинен повністю охолонути, перш ніж його подавати на стіл. Моїм рідним він подобається з запеченою картоплею, оладки з кабачків і навіть з пельменями. Загалом, кожен знайде, з чим його їсти. Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі