Вчені пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоровя людини
М’якуш хліба може страждати на картопляну хворобу. Вона характеризується специфічним запахом, схожим з перестиглою динею або ж валеріаною. Згодом на хлібі проявляється відтінок, яким володіють гнилі фрукти.
Це захворювання може викликати бактерія Bacillus subtilis. Спори картопляної палички є нешкідливими. Якщо існує температура 40 градусів, яка поєднується зі зниженою кислотністю і вологістю, все це переростає в мікроби.
Термін реалізації білого хліба повинен становити не більше 24 годин після приготування. У житній здобі небезпечні бактерії не поширюються.
За якістю зіпсованого хліба повинні стежити безпосередньо виробники. Випічка перевіряється і в спеціальних лабораторіях. Чим довше продукт витримує тиск, тим він безпечніший.
Джерело: wworld.com.ua