«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Вчені пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоровя людини

Виявляється, цей здобний продукт має властивість «хворіти», тому, купуючи його, люди не можуть бути впевнені в належній якості.

М’якуш хліба може страждати на картопляну хворобу. Вона характеризується специфічним запахом, схожим з перестиглою динею або ж валеріаною. Згодом на хлібі проявляється відтінок, яким володіють гнилі фрукти.

Це захворювання може викликати бактерія Bacillus subtilis. Спори картопляної палички є нешкідливими. Якщо існує температура 40 градусів, яка поєднується зі зниженою кислотністю і вологістю, все це переростає в мікроби.

Термін реалізації білого хліба повинен становити не більше 24 годин після приготування. У житній здобі небезпечні бактерії не поширюються.

За якістю зіпсованого хліба повинні стежити безпосередньо виробники. Випічка перевіряється і в спеціальних лабораторіях. Чим довше продукт витримує тиск, тим він безпечніший.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі