Варимо яйця на Великдень у лушпинні цибулі правильно, без посинілих жовтків
Але є один мінус, якщо яйця зварити як завжди, то жовтки вийдуть посинілі і непривабливі.
Щоб так не сталося, виручить один невеликий секретик, як зварити яйця і щоб жовток був рівного жовто-червоного кольору без посиніння. Про це в кінці статті, а поки що способи фарбування яєць в лушпиння цибулі різними способами.
Найпростіший – це на дно каструлі викласти шар цибулиння. На них укласти яйця, щоб не торкалися один одного, покрити зверху ще шаром лушпиння. Варимо і залишаємо остигати в лушпинні на 3-4 години для насиченого кольору. Можна й на ніч кинути.
Яйця витягнути з каструлі, обтерти і змастити олією для блиску.
Ще один спосіб – це перед варінням перетягнути яйця в хаотичному порядку канцелярською гумкою, а далі все те саме.
Ще варіант зробити смужки зі скотчу або ізоленти, тут можна пограти із довжиною смужок, шириною і т.д. Наклеюємо, загортаємо яйце в марлю і відварюємо звичним способом у лушпинні.
Також можна прикласти гілочки петрушки або кропу, загорнути в марлю і відварити.
Можна, звичайно, використовувати і покупні харчові барвники, але старий дідівський або бабусин спосіб мені особисто підходить. Ніякої хімії, все натуральне.
Тепер, як зварити яйця, щоб жовток не синів. Синіє він від переварювання, а якщо ще й перетримати в гарячій воді, вигляд буде зовсім не привабливий.
Варимо в такий спосіб: ставимо яйця на плиту, як тільки закиплять, варимо з півхвилини і вимикаємо плиту. Яйця повинні бути у каструлі з кришкою. Кришку не знімаємо до фарбування яєць.
Якщо просто відварюєте яйця, достатньо витримати їх 15 хвилин під кришкою після закипання і вимикання плити. Не вірите – перевірте. Жовток буде такого приємного кольору.