Вафельні трубочки без вафельниці. Як в дитинстві мама готувала
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 100 г;
- борошно, 20 г;
- цукор, 150 г;
- яйця, 3 шт;
- молоко, 10 мл;
- сіль щіпка;
- ванільний цукор або ванілін за смаком.
Збиваємо яйця з цукром до стійкої піни, всипаємо сіль і ванільний цукор, збиваємо. Масло вершкове розтоплюємо до теплого стану і вливаємо його в збиту масу. Сюди просіюємо борошно.
Сковороду ставимо на вогонь і беремо по 1 – 1.5 ст.л. тіста і смажимо по парі – трійці хвилин на кожній стороні. Як тільки зняли зі сковороди, відразу скатуйте трубочки, тому що в холодному вигляді, ви не зможете їх скрутити, вони просто будуть розсипатися.
Начиняти трубочки можете всім чим завгодно: вареним згущеним молоком, масою з подрібнених горіхів з цукром і сухофруктами, щільним джемом, ягодами і фруктами. Якщо є час, зваріть густий заварний крем або зробіть шоколадний крем з шматочками шоколаду.
Трубочки виходять точно такими ж хрусткими, як і в вафельниці. Щоб вони такими виходили, при смаженні, не перевертайте їх завчасно, інакше ви отримаєте звичайні м’які млинці.