У Тернополі стартує гастрономічний проект 13 шефів
За словами організаторів, завдяки цьому проекту його учасники покажуть, що вміють не лише готувати звичні та завчені страви, які щодня роблять для відвідувачів закладів громадського харчування, але й знають що таке справжнє кулінарне мистецтво, вміють вражати незвичними поєднаннями продуктів та смаків, повідомляє сайт "Тернополяни".
Так, згідно правил проекту «13 шефів», раз у місяць в одному з цих ресторанів-учасників шоу, шеф влаштовуватиме звану вечерю, на яку запрошує своїх конкурентів. Для них він робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв та презентує їх для колег та гостей. При цьому, шеф-кухар повинен не повинен відходити від концепції закладу. По завершенні званої вечері суперники оцінюють презентовані страви за декількома критеріями, кожен індивідуально.
Хто переможе у запеклому гастрономічному бою стане відомо лише після гала-вечері, яка традиційно відбудеться у Львові. Там шеф-кухарі, які були учасниками проекту, будуть відзначені у номінаціях: «Креативність сезону 2018», «Смак», «Сезонне меню року», «Враження сезону 2018», «Локальні продукти 2018», «Поєднання страв і напоїв 2018».
До слова, проект успішно пройшов у великих українських містах таких як Київ, Харків, Дніпро, Львів, Вінниця, Івано-Франківськ. Тепер черга і Тернополю презентувати себе як місто гастрономічного різнобарв’я.