У міру гостра закуска з стрілок часнику: їмо як самостійну страву і додаємо в овочеві салати
У молодих стрілках часнику багато фруктози, клітковини, води і вітамінів, вони корисні для імунітету і знижують процеси бродіння в кишечнику, тому вживати їх в їжу корисно і смачно.
Продукти:
- молоденькі стрілки – 500 грамів;
- соєвий соус – 50 мл;
- цукор – половина чайної ложечки;
- сіль – половина чайної ложки;
- коріандр (мелений) – чайна ложечка без верху;
- чорний перець – на кінчику ножа;
- гвоздика – 2 або 3 штучки;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- соняшникова олія – 50 грамів;
- оцет – 1 столова ложка;
- кунжут – чайна ложка.
Готуємо
Сковороду з олією потрібно прогріти на середньому вогні буквально 3 хвилини, потім всипати в олію спеції. Залишаємо все це на вогні 2 хвилини, щоб наші прянощі «розкрилися».
Стрілки ріжемо відрізками 4-5 см і відправляємо в сковороду. Пасеруємо, помішуючи, хвилин 8-10. Після цього додаємо в страву кунжут, соєвий соус, сіль і цукор, а також дрібно нашатковану цибулю. Чекаємо 2 хвилинки і вливаємо ложку оцту. Перемішуємо і буквально через хвилину знімаємо з вогню.
Після того, як наша закуска охолоне, перекладаємо її в лоток і відправляємо в холодильник на ніч. Смачного.