Цвітна капуста в такому виконанні просто супер
Цвітна капуста — овоч приголомшливо смачний і вкрай корисний. Деякі навіть вважають, що правильно приготована цвітна капуста, смачніша від шашлику.
Рецепт з сиром і грибами припаде до смаку навіть тим, хто не дуже цінує цей овоч. Спробуйте, і ви погодитеся!
Складові:
- цвітна капуста — 700 гр
- гриби — 100 гр
- рослинна олія — 1 ст. л.
- сир твердий — 120 гр
- сухарі панірувальні — 2 ст. л.
- молоко — 1.5 склянки
- борошно — 30 гр
- масло вершкове — 35 гр
- гірчиця — ½ ч. л.
- сіль, чорний перець, мускатний горіх
приготування:
- Капусту розібрати на великі суцвіття і відварити в 1,5 л води з додаванням 1 ч. л. солі рівно 4 хвилини. Капуста повинна бути не до кінця готова.
- Печериці нарізати і трохи обсмажити на пательні з додаванням рослинної олії, солі і перцю.
- Викласти суцвіття капусти на пательню поверх грибів.
соус:
- Сир натерти на грубій тертці.
- Вершкове масло розтопити в пательні, додати борошно і постійно помішуючи, влити молоко.
- Як тільки маса злегка загусла, додати натертий сир, перець, мускатний горіх, гірчицю і посолити.
- Полити соусом суцвіття капусти, посипати панірувальними сухарями і запекти в духовці, при температурі 180 ° С, протягом 15-20 хвилин. Як тільки страва стане рум’яною, вона готова!
Смачного!