«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Це щось надзвичайне! Торт горіхово – шоколадний

Горіхове безе в цьому рецепті торта вас вразить своїм смаком і ароматом, плюс ніжний крем і шоколадний бісквіт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 2 склянки;
  • яйця – 10 шт;
  • розпушувач – 2 ч.л;
  • какао – 3 ст.л;
  • борошно – 100 г.

Для приготування горіхового безе потрібно:

  • білки – 10 шт;
  • сухарі – 2 ст.л;
  • цукор – 2 склянки;
  • мед – 4 ст.л;
  • горіхи подрібнені – 500 г.

Для приготування заварного крему візьміть:

  • молоко – 600 мл;
  • цукор – 10 ст.л;
  • масло вершкове – 400 г;
  • борошно – 2 ст.л;
  • жовтки – 5 шт;
  • крохмаль будь-який – 2 ст.л;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування торта

Відокремлюємо білки від жовтків, білки збиваємо до пишності, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої і густої маси.

Не припиняємо збивати і додаємо по 1 жовтку.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами додаємо в масу, вимішуючи тісто лопаткою.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо третину тіста – ви повинні спекти 3 бісквіта.

Випікаємо до готовності при 180 градусах. Охолоджуємо.

Для безе збиваємо білки, додаємо частинами цукор і збиваємо масу до густоти і стійкості.

Додаємо мед, збиваємо, всипаємо сухарі і подрібнені горіхи, збиваємо.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину маси – ви повинні спекти 2 коржі. Випікаємо при 190 градусах близько 20 – 30 хвилин.

Змішуємо всі продукти для крему крім масла (його залишаємо розм’якшуватися) і варимо на повільному вогні перемішуючи крем, до густоти. Охолоджуємо.

Вершкове масло збиваємо до пишності і змішуємо з заварним кремом, збиваємо.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, безе – 2 коржа ви можете поламати на невеликі шматочки і так викладати на крем, на нього кладемо крем, потім корж і т.д.

Готуємо помадку або просто розтоплюємо шоколад і поливаємо торт.

Порада: коржі з безе ви можете пекти в таких же формах, як і шоколадні коржі або ж використовуйте велике деко і потім ламайте безе на шматочки і викладайте на крем.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі