«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Це просто БОМБА! Найсмачніший торт, який я коли-небудь їла – Карпатка з заварним кремом

Цей торт підкорив мене відразу! Простий в приготуванні і дуже смачний. Оригінальна подача і безпрограшна комбінація несолодко заварного тіста і ванільного заварного крему роблять цей торт знахідкою для господинь. Він підійде як для святкового столу, так і для домашнього чаювання.

Інгредієнти:

Заварне тісто

  • 70 г води
  • 70 г молока
  • 60 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • ¼ ч.л. солі
  • ¼ ч.л цукру
  • 3 яйця кімнатної температури

Заварний крем

 

  • 2 яйця
  • 500 г молока
  • 130 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г вершкового масла 82%

Для посипки:

  • цукрова пудра

Приготування:

1. В каструлю виливаємо 70 г молока і 70 г води, 60 г вершкового масла. Нагріваємо все, щоб масло розчинилося. Додаємо сюди сіль і цукор.

2. Додаємо 100 г просіяного борошна.

3. Постійно помішуючи, заварюємо борошно, поки тісто не збереться в один ком.

Ось так проварюємо приблизно 2 хв, щоб відійшла  вся зайва рідина.

4. Перекладаємо тісто в миску. Можна його по мисці розтерти, щоб швидше вистигло.

5. Коли тісто вистигне, додаємо 3 яйця по одному і вимішуємо.

6. Ділимо тісто на 2 частини, розподіляємо по формі 22 см. Можна не дуже рівно, щоб при випіканні утворювалися “гори”. Випікаємо в розігрітій духовці при 190 градусах протягом 15-25 хв, поки добре не підрум’яниться.

Поки коржі стигнуть, робимо крем.

7. Перемішуємо вінчиком до однорідності 2 яйця, 130 г цукру і 40 г кукурудзяного крохмалю. Тоді доливаємо тонкою струйкою 500 г гарячого молока, весь час помішуючи масу.

8. Переливаємо масу в каструлю і варимо заварний крем на середньому вогні поки не загусне, постійно помішуючи (приблизно 7 хв). До гарячого крему додаємо 10 г ванільного цукру. Коли крем готовий, накриваємо його і ставимо, щоб стигнув.

9. Збиваємо міксером 150 г вершкового масла. До збитого масла по одній ложці додаємо крем і продовжуємо збивати міксером. ВАЖЛИВО: вершкове масло і основа для заварного крему повинні бути кімнатної температури, щоб крем не розслоївся.

10. Підготуємо форму 22 см для торта, застеляємо її пергаментом чи плівкою. Кладемо у форму один корж і викладаємо на нього весь крем. Гарно розрівнюємо крем по поверхні і накриваємо другим коржем.

Гарно розрівнюємо крем по поверхні і накриваємо другим коржем. Накриваємо все плівкою і в холодильник мінімум на 3 години, щоб крем добре загустів, а ще краще на ніч.

Перед подачею посипаємо торт цукровою пудрою.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі