«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

ТОП рецептів млинців для тих, хто дотримується здорового харчування

Масляна для тих, хто стежать за фігурою - не привід відмовляти собі у задоволені скуштувати смачних млинців. Ми підготували для вас рецепти млинців, які не додадуть зайвих кілограмів.

Японські оладки

 

  • 110 грамів м'якого сиру 0,1%
  • 45 грамів рисового борошна
  • 1 яйце
  • 1 / 4 ч.л соди
  • замінник цукру (можна стевію або на честь свята — меду)

Усі інгредієнти необхідно вимішати, можна у блендері.

 

 

 

Нагрійте сковорідку. Викладайте на пательню по одній столовій ложці тіста (приблизно 3-4 оладки на одній сковорідці). Як тільки тісто трохи схопиться на сковорідці – додайте зверху ще одну ложку тіста. І так продовжуйте далі – поки не закінчиться тісто! Смажити на маленькому вогні, під кришкою 2-3 хвилинки, потім перевернути оладки на інший бік – і знову під кришкою 2-3 хвилинки.

 

Оладки з яблуком

 

  • Кефір 200 г
  • Яйця 2 шт
  • Рисове борошно 200 г
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Цукор 10 грамів, без нього не обійтися – але можна замінити підсолоджувачем
  • Яблука 250 г

 

 

 


Приготування:

Яблука нарізати кубиками. Змішуємо усі інгредієнти для тіста. Борошно додавати поступово, помішуючи. Вкінці додати яблука й перемішати. Смажити з обох сторін до золотистого кольору.

Вівсяний млинець

  • 50 мл молока
  • 4 ст л вівсяних пластівців
  • 2 яйця
  • Сіль за смаком
  • Начинка за смаком

 

 

 

Змішуємо до однорідності молоко, яйця, вівсянку і сіль блендером. На розігріту сковорідку виливаємо тісто й смажимо до рум'яної скоринки з 1 боку. Потім перевертаємо, кладемо начинку (наприклад трохи твердого сиру й помідори) і накриваємо другою половинкою млинця. Закриваємо кришкою і хвилину обсмажуємо. Далі перевертаємо на інший бік і готуємо ще хвилинку.

 

 

 

Млинці без цукру й борошна

  • 4 яйця
  • 2 ст л м'якого сиру 0% або йогурту
  • 200 мл знежиреного молока
  • 2 ст л натурального йогурту
  • 4 ст л кукурудзяного крохмалю
  • 2 ч л оливкова олія
  • Замінник цукру
  • Дрібка солі

 

 

 


Приготування

Яйця збити віночком, додати всі рідкі інгредієнти, крім оливкової олії. Додати сіль й замінник цукру. Поступово додавати крохмаль, добре вимішувати аби не було грудочок. Залишити тісто відпочити на 5 хвилин. Потому – додати оливкову олію й добре перемішати. На сковорідку – буквально краплинку оливкової олії, зменшити вогонь до середнього. Смажити з обох сторін до золотистого кольору.

Поки смажите млинці, час від часу помішуйте тісто яке лишилося у мисці, аби крохмаль не осідав на дні, а тісто лишалося однорідним.

Кукурудзяний млинець

 

  • 1 яйце
  • 150 грамів йогурту без цукру
  • Дрібка солі
  • 1/3 ч л розпушувача
  • 2 ст л кукурудзяного борошна

Начинку можна додавати будь-яку – за смаком, й згорнути млинець пополам.

Млинець з висівками

 

  • 1 яйце;
  • 3 ст л вівсяних висівок (або вівсянки);
  • 70 мл кефіру;
  • 1 ст л будь-якого борошна (кукурудзяне або рисове).

 

 

 

Змішуємо всі інгредієнти, залишаємо на 5 хвилин, аби висівки набрякли. Випікаємо на розпеченій сковорідці, без олії. Під кришкою. За 2 хвилини з кожного боку.

Начинку можна додавати будь-яку, смачно з м’яким сиром.

 

Cмачного! 

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі