«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Топ-5 рецептів сирників на будь-який смак

Про те, якими мають бути сирники, можна сперечатися вічно: одні вважають, що вони повинні бути щільними, інші – що, навпаки, повітряними і м’якими, хтось вважає, що сирники неодмінно повинні бути круглими і пухкими, а хтось з дитинства звик до плоских, схожим на оладки. Ми не хочемо сперечатися про те, якими сирники повинні бути насправді, тому зібрали п’ять рецептів сирників на будь-який смак.

Сирники з рікоти з бананом

складові

Рікота –  500 г
Яйце –  1 шт.
Борошно –  2 ст. л.
Цукор –  3 ст. л.
Сіль –  3 г
Банан –  2 шт.
Вершкове масло для смаження

ДЛЯ ПРИКРАС

Цукрова пудра
м’ята
Мед (за бажанням)

рецепт

До Рікоти додаємо жовток, борошно, цукор, сіль і ретельно перемішуємо.

Формуємо биточки по 60 грам, обвалюємо у борошні.

На попередньо розігріту сковороду викладаємо сирники і обсмажуємо до золотистої скоринки з кожного боку.

Потім відправляємо підсмажені сирники в духовку і випікаємо 5 хвилин при 180 градусах.

Викладаємо на тарілку сирники, поруч нарізаний банан, зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо гілочкою м’яти.

Класичні сирники з ваніллю

складові

Сир 9% жирності –  250 г
Яйце –  1 шт.
Жовток –  1 шт.
Цукор –  3 ст. л.
Борошно –  80 г
стручок ванілі

рецепт

Змішати сир, яйце, один жовток і цукор, добре перемішати.

Додати до маси борошно і перемішати до одноманітності без грудок.

Додати вміст стручка ванілі.

Зліпити невеликі кульки і придавити їх ложкою.

Випікати на розігрітій сковороді на невеликій кількості вершкового масла до золотистої скоринки.

Сирники c лимонним кремом і ягодами

складові

Сир 9% жирності –  60 г
Сир 18% жирності –  60 г
Жовток –  1 шт.
Борошно –  10 г
Сіль –  1 г
Цукор –  2 г
Ягоди (полуниця, малина, лохина, ожина) –  по 5 г

МАЛИНОВИЙ СОУС (30 г на порцію)

Пюре з малини –  50 г

Цукор –  5 г

ЛИМОННИЙ КРЕМ (100 г на порцію)

Сік лимона –  50 г
Вершкове масло –  20 г
Цукор –  10 г
Желатин –  2 г
Яйце –  1 шт.
Вершки 33% –  100 г
рецепт

1.МАЛИНОВИЙ СОУС. Пюре з малини і цукор помістити в сотейник і виварювати протягом 5 хвилин до консистенції соусу.

2. ЛИМОННИЙ КРЕМ. У сотейник помістити свіжовичавлений сік лимона, цукор і вершкове масло. Кип’ятити на малому вогні протягом 3 хвилин, потім зняти з плити і акуратно додати яйце, збиваючи все віночком. Сотейник поставити назад на плиту на малий вогонь і вимішувати ще протягом хвилини. Після цього знову зняти з плити і додати желатин, перемішати. Отриману масу процідити через сито, коли вона охолоне, через 5 хвилин додати вершки. Після цього помістити в сифон. У домашніх умовах можна прибрати масу в холодильник (хвилин на 10, щоб застигла) і після цього ложкою викласти на тарілку.

3. СИРНИКИ. Всі інгредієнти змішують руками, після чого сформувати кульки по 50 грам, покласти їх в холодильник на 3-4 хвилини, щоб сир застиг. Потім на робочу поверхню, посипану борошном, викласти кульки, обкатати їх в борошні і надати форму лопаткою, злегка натиснувши на них зверху. Після цього поставити сирники в холодильник на 5 хвилин. Потім обсмажити їх з двох сторін на сковорідці на суміші рослинної олії (5 г) і вершкового масла (3 г). Після цього помістити їх в духовку на 7 хвилин при температурі 180 градусів і вентиляції 50% (або без вентиляції) на 8-9 хвилин.

4. ПОДАННЯ. На тарілку викласти готові сирники. Поруч розкласти ягоди, заправлені малиновим соусом, і лимонний крем, посипаний зверху невеликою кількістю цедри лайма.

Сирники з тофу

Шеф-кухар ресторану Fresh Катерина Агапова

складові
Сир тофу –  300 г
Тростинний цукор –  40 г
стручок ванілі
борошно
Ложка кукурудзяної олії

рецепт

1.Старайтесь знайти сир тофу щоб він був м’який, так як це допоможе вашим сирникам бути більш повітряними! З’єднуємо тофу з цукром, додаємо насіння ванілі, добре перемішуємо і формуємо наші сирники.

2. Занурюємо кожен сирник на секунду в невелику кількості борошна і смажимо на кукурудзяній олії до золотистої скоринки.

3. Викладаємо готові сирники на тарілку і подаємо з сметаною і свіжими ягодами.

Кульки з сирників у фритюрі

складові

Сир –  250 г
Борошно –  50 г
Цукор –  50 г
Сіль –  1 г
Ваніль –  1/4 стручка
Яйце –  2 шт.

рецепт

Яйця збити з цукром, додати сіль і “нутрощі” палички ванілі.

Змішати сир з яєчною сумішшю і, поступово додаючи просіяне борошно, замісити тісто для сирників.

Покласти в холодильник на годину.

Є два варіанти смаження – на сковороді або у фритюрі у вигляді кульок.

У будь-якому випадку попередньо сирники обваляти в борошні.

Готові сирники подають зі сметаною, свіжою полуницею, джемом або згущеним молоком.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі