Топ-5 рецептів сирників на будь-який смак
Сирники з рікоти з бананом
складові
Рікота – 500 г
Яйце – 1 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 3 г
Банан – 2 шт.
Вершкове масло для смаження
ДЛЯ ПРИКРАС
Цукрова пудра
м’ята
Мед (за бажанням)
рецепт
До Рікоти додаємо жовток, борошно, цукор, сіль і ретельно перемішуємо.
Формуємо биточки по 60 грам, обвалюємо у борошні.
На попередньо розігріту сковороду викладаємо сирники і обсмажуємо до золотистої скоринки з кожного боку.
Потім відправляємо підсмажені сирники в духовку і випікаємо 5 хвилин при 180 градусах.
Викладаємо на тарілку сирники, поруч нарізаний банан, зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо гілочкою м’яти.
Класичні сирники з ваніллю
складові
Сир 9% жирності – 250 г
Яйце – 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Цукор – 3 ст. л.
Борошно – 80 г
стручок ванілі
рецепт
Змішати сир, яйце, один жовток і цукор, добре перемішати.
Додати до маси борошно і перемішати до одноманітності без грудок.
Додати вміст стручка ванілі.
Зліпити невеликі кульки і придавити їх ложкою.
Випікати на розігрітій сковороді на невеликій кількості вершкового масла до золотистої скоринки.
Сирники c лимонним кремом і ягодами
складові
Сир 9% жирності – 60 г
Сир 18% жирності – 60 г
Жовток – 1 шт.
Борошно – 10 г
Сіль – 1 г
Цукор – 2 г
Ягоди (полуниця, малина, лохина, ожина) – по 5 г
МАЛИНОВИЙ СОУС (30 г на порцію)
Пюре з малини – 50 г
Цукор – 5 г
ЛИМОННИЙ КРЕМ (100 г на порцію)
Сік лимона – 50 г
Вершкове масло – 20 г
Цукор – 10 г
Желатин – 2 г
Яйце – 1 шт.
Вершки 33% – 100 г
рецепт
1.МАЛИНОВИЙ СОУС. Пюре з малини і цукор помістити в сотейник і виварювати протягом 5 хвилин до консистенції соусу.
2. ЛИМОННИЙ КРЕМ. У сотейник помістити свіжовичавлений сік лимона, цукор і вершкове масло. Кип’ятити на малому вогні протягом 3 хвилин, потім зняти з плити і акуратно додати яйце, збиваючи все віночком. Сотейник поставити назад на плиту на малий вогонь і вимішувати ще протягом хвилини. Після цього знову зняти з плити і додати желатин, перемішати. Отриману масу процідити через сито, коли вона охолоне, через 5 хвилин додати вершки. Після цього помістити в сифон. У домашніх умовах можна прибрати масу в холодильник (хвилин на 10, щоб застигла) і після цього ложкою викласти на тарілку.
3. СИРНИКИ. Всі інгредієнти змішують руками, після чого сформувати кульки по 50 грам, покласти їх в холодильник на 3-4 хвилини, щоб сир застиг. Потім на робочу поверхню, посипану борошном, викласти кульки, обкатати їх в борошні і надати форму лопаткою, злегка натиснувши на них зверху. Після цього поставити сирники в холодильник на 5 хвилин. Потім обсмажити їх з двох сторін на сковорідці на суміші рослинної олії (5 г) і вершкового масла (3 г). Після цього помістити їх в духовку на 7 хвилин при температурі 180 градусів і вентиляції 50% (або без вентиляції) на 8-9 хвилин.
4. ПОДАННЯ. На тарілку викласти готові сирники. Поруч розкласти ягоди, заправлені малиновим соусом, і лимонний крем, посипаний зверху невеликою кількістю цедри лайма.
Сирники з тофу
Шеф-кухар ресторану Fresh Катерина Агапова
складові
Сир тофу – 300 г
Тростинний цукор – 40 г
стручок ванілі
борошно
Ложка кукурудзяної олії
рецепт
1.Старайтесь знайти сир тофу щоб він був м’який, так як це допоможе вашим сирникам бути більш повітряними! З’єднуємо тофу з цукром, додаємо насіння ванілі, добре перемішуємо і формуємо наші сирники.
2. Занурюємо кожен сирник на секунду в невелику кількості борошна і смажимо на кукурудзяній олії до золотистої скоринки.
3. Викладаємо готові сирники на тарілку і подаємо з сметаною і свіжими ягодами.
Кульки з сирників у фритюрі
складові
Сир – 250 г
Борошно – 50 г
Цукор – 50 г
Сіль – 1 г
Ваніль – 1/4 стручка
Яйце – 2 шт.
рецепт
Яйця збити з цукром, додати сіль і “нутрощі” палички ванілі.
Змішати сир з яєчною сумішшю і, поступово додаючи просіяне борошно, замісити тісто для сирників.
Покласти в холодильник на годину.
Є два варіанти смаження – на сковороді або у фритюрі у вигляді кульок.
У будь-якому випадку попередньо сирники обваляти в борошні.
Готові сирники подають зі сметаною, свіжою полуницею, джемом або згущеним молоком.
Джерело: wworld.com.ua