Супер швидкий тортик до новорічного столу
Виходить апетитний і в міру солодкий. Для приготування коржа вам знадобиться 10-12 хвилин, а ось крем готується ще швидше – всього за 1 хвилину. Такий торт не вимагає тривалого настоювання і просочення. Його можна подавати до столу відразу ж після приготування.
Необхідні продукти
Для коржа
- 3 курячих яйця
- 5 грам ванільного цукру
- 300 грам згущеного молока
- 80 грам вершкового масла
- 130 грам пшеничного борошна (+15 грам)
- 10 грам розпушувача
- 10 грам какао-порошку
Для крему
- 400 грам сметани
- 150 грам цукрової пудри
- 1 упаковка загущувача вершків
Починаємо приготування
У миску вбиваємо курячі яйця. Додаємо ванільний цукор, згущене молоко і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо вінчиком. У підготовлену масу просіваємо борошно і розпушувач, все перемішуємо.
Готове тісто ділимо на 2 частини. В одну додаємо борошно і перемішуємо, а в другу – какао-порошок, теж перемішуємо.
Деко застеляємо пергаментним папером і виливаємо на нього тісто, розподіляємо його лопаткою.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 10-12 хвилин.
Приготуємо крем. У сметану додаємо цукрову пудру і загущувач. Збиваємо міксером протягом 1 хвилини.
Готовий корж охолоджуємо і відрізаємо краї. А потім ділимо на 4 частини. Залишки тіста натираємо в крихту.
Збираємо торт. На тарілку кладемо корж, промазуємо кремом і кладемо наступний. Так робимо поки повністю не зберемо торт. Краї і верх десерту промазуємо кремом і присипаємо крихтою. Прикрашаємо за своїм смаком і можна подавати до столу.