«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Страва дитинства: сирна запіканка з манкою, як у дитячому садку. Фото

Сирна запіканка з манкою, як у дитячому садку

Інгредієнти:

  1. Сир — 1 кг
  2. Цукор — 4 столові ложки
  3. Манна крупа — 4 столові ложки
  4. Ванільний цукор — 10 гр.
  5. Яйця – 4 шт.
  6. Сметана — 100 гр.
  7. Сіль — щіпка
  8. Вершкове масло — для змазування форми

Спосіб приготування:

1. У сир додайте яйця. І гарненько перемішайте виделкою або ложкою, як вам зручніше. В ідеалі буде, якщо ви візьмете сир домашнього приготування 
2. Додайте в замішану масу цукор, потім висипте ванільний цукор та дрібку солі, за вашим смаком. І, звичайно ж, все це теж треба перемішати.
3. Після того, як ви перемішали, додайте туди манку і знову перемішуємо.
4. Настав час сметани. Додайте нашу сирну масу сметану середньої жирності. Я, наприклад, беру 20% жирності. Змішуємо все в останній раз і починаємо готувати форму.
5. На дно форми покладіть пергаментний папір і змастіть її вершковим маслом. Щоб було легше змащувати, масло вийміть з холодильника заздалегідь, що б воно мало размягчилось.
6. Тепер на змащену форму викладайте нашу масу і гарненько розрівняйте. А потім змастіть зверху яєчним жовтком, щоб вона в нас вийшла рум’яна.
7. Заздалегідь розігрійте плиту до 180 градусів, а потім поставте туди заповнену форму. Там запіканка повинна випікатися приблизно 40 хвилин.
8. А після того, як ви витягнете з духовки вона повинна вистояти приблизно годину, щоб охолонути, інакше її буде важко нарізати.

Смачного!

 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі