«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Справжній, дуже смачний суп «Харчо»: покроковий процес приготування

Суп «Харчо» — це справжній шедевр грузинської кухні: ароматний і шалено смачний.

Він дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені, пише сайт Пошепки

Такий суп дуже люблять в моїй родині: так і будь-кого він не залишить байдужим. Ароматний, густий, наваристий і дуже смачний суп обов’язково повинен бути на обід на кожному столі. Завдяки спеціям, травам і овочам бульйон виходить дуже красивим. А запах в будинку такий, що просто не передати словами. Тільки не плутайте суп з другою стравою з однойменною назвою.

Склад продуктів

  1. один кілограм м’яса з кісточкою (яловичини або баранини);
  2. три великі головки ріпчастої цибулі;
  3. 110 грам рису;
  4. одна велика морква;
  5. по одному корінцю петрушки і кінзи;
  6. один корінь селери (або стебло);
  7. 400 грам томатів у власному соку;
  8. п’ять зубчиків часнику;
  9. дві столові ложки соусу ткемалі;
  10. зелень кінзи і петрушки — за смаком;
  11. два лаврових листки;
  12. одна паличка кориці;
  13. 4 бутона гвоздики;
  14. 7 горошин чорного або запашного перцю;
  15. три сушених перчика чилі;
  16. одна чайна ложка насіння коріандру;
  17. чверть чайної ложки насіння кропу;
  18. по половині чайної ложки сушеної петрушки, базиліка, майорану і меленого коріандру;
  19. сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Справжній суп «Харчо»: покроковий процес приготування

  1. М’ясо промиваємо, розбираємо і викладаємо в каструлю. Заливаємо м’ясо холодною водою, ставимо на плиту і після закипання ретельно знімаємо пінку. Дуже зручно це робити звичайним ситечком маленького розміру.
  2. Одну велику моркву очищаємо, промиваємо і розрізаємо на 4 частини вздовж.
  3. Як тільки зняли пінку, відразу кладемо моркву в каструлю з м’ясом.
  4. Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо, робимо надріз хрест-навхрест, вставляємо в кожну четвертинку по одному бутону сушеної гвоздики. Додаємо в каструлю з м’ясом.
  5. Додаємо туди ж лавровий лист, паличку кориці, корінці петрушки і кінзи (пов’язані ниткою).
  6. Ще в бульйон необхідно покласти стебло селери. Потім каструлю накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо м’ясо приблизно одну годину.
  7. Через годину з каструлі дістаємо всі овочі, спеції і трави: їх можна викинути.
  8. Потім дістаємо на окрему тарілку м’ясо і даємо йому трохи охолонути.
  9. Рис (краще використовувати круглий) ретельно промиваємо в декількох водах, а потім викладаємо в бульйон і варимо на маленькому вогні до готовності.
  10. У пательню в цей час наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо її.
  11. Дві головки ріпчастої цибулі, що залишилися, очищаємо, нарізаємо дуже дрібно і ставимо на пательню. Обсмажуємо її до золотистого кольору.
  12. З кісточок знімаємо м’ясо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Ставимо їх в пательню з цибулею і трохи обсмажуємо: близько п’яти хвилин. Кілька кісточок залиште: вони красиво виглядають в тарілці.
  13. Після цього викладаємо в пательню томати, мариновані у власному соці, і перемішуємо.
  14. Зменшуємо вогонь, вливаємо в пательню трохи бульйону з каструлі.
  15. Відразу в пательню викладаємо залишки спецій: сушений перець кладемо цілий.
  16. Солимо і перчимо до смаку, кладемо соус «Ткемалі», перемішуємо.
  17. Тушкуємо м’ясо зі спеціями ще п’ять хвилин, кладемо різаний часник, перемішуємо і відразу вимикаємо вогонь.
  18. У каструлю з рисом викладаємо весь вміст пательні. Суп перемішуємо, ще раз пробуємо на сіль — і при необхідності додаємо її.
  19. Накриваємо каструлю кришкою і варимо все разом на маленькому вогні ще 10 хвилин.
  20. Готовий суп розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.

Смачного!

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі