«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Смакота з картоплі: крутіше дерунів

Картопляні биточки Пропоную вашій увазі гідний рецепт для ситної вечері. До картопляних биточків можна подати грибний соус з печерицями.

Складові

  1. Картопля — 1 кг.
  2. Цибуля — 1 шт.
  3. Яйця — 4 шт.
  4. Борошно — 2-3 ст.л.
  5. Мелені сухарі — 2 ст.л.
  6. Рослинна олія — ​​1/2 склянки.
  7. Сир твердий — 100 г.
  8. Сіль, чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування

Крок 1 Картоплю помити, очистити і відварити в підсоленій воді. Остудити.

Крок 2 Цибулю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками.

Крок 3 Сир натерти на середній тертці.

Крок 4 Картоплю натерти на середній тертці, додати цибулю, 2 яйця і тертий сир.
Все посолити, поперчити і добре перемішати.

Крок 5 Збити 2 яйця. Потім сформувати биточки і обваляти в борошні.

Крок 6 Биточки занурити в яйця, мелені сухарі і обсмажити на рослинній олії.

Вчені вже давно говорять нам про користь картоплі. Цей овоч має відмінні поживні властивості, без нього просто неможливо уявити повсякденні страви. У складі картоплі є велика кількість різних поєднань, які сприятливо впливають на людський організм.

Користь картоплі
Користь картоплі безсумнівна, так як в ній міститься життєво важлива для людини аскорбінова кислота. Так, 1 кг сирої картоплі забезпечує людині 80-100 мг аскорбінової кислоти. Крім вітаміну С в картоплі є необхідні для людини вітаміни В6, В2 і В3

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі