Смак із дитинства: фокачча із черешнею
Хтось відправляється на ринок за полуницею, другий обриває на дачі черешню і поспішає додому замішувати тісто. Якщо вам більше до смаку другий варіант, швидше запам'ятовуйте або роздруковуйте рецепт фокаччі з черешнею.
Класична фокачча - італійська коржик з дріжджового тіста з солодкою або солоною начинкою. Рецепт придумали дуже давно. Кажуть, що навіть мегапопулярна піца є всього лише нащадком фокаччі. Сьогодні - це національна страва Італії, вдосконалене, в рази смачніша. Обов'язково спробуйте такий ягідний варіант.
Складові
черешня 1 кг
пшенич не борошно0,5 кг
оливк ова олія50 мл
цукрова пудра 50 г
сухі дріжджі 1 ч. л.
морська сіль0,5 ч. л.
вода 350 мл
Приготування
Залийте дріжджі теплою водою. Зачекайте кілька хвилин.
Додайте в ємність залишилися сухі продукти. Замісити з цих інгредієнтів тісто.
Додайте масло. Потім місите ще кілька хвилин. Надішліть в тепле місце. замісити тісто
Застелите форму пергаментним папером. Змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Покладіть тісто в форму. тісто в формі
Вийміть кісточки з ягід. Перенесіть ягоди на корж. Потім рівномірно розподіліть їх по поверхні. фокаччею
Прогрійте духовку до 180 ° С. Випікайте 35 хвилин.
Домашню фокаччу з черешнею можна посипати цукровою пудрою і подавати зі збитими вершками. Ще один пиріг? Ні. Це справжній витвір кулінарного мистецтва прямо з домашньої духовки. Отже, якщо ви і дня не можете без випічки і навіть черешню встигли купити, починайте приготування.
Джерело: sovkusom.ru