Смачний сирно-ягідний рулет для тих, хто слідкує за фігурою
Цей рулет можна і тим хто худне, і тим хто стежить за фігурою.
Пропоную сьогодні спекти рулет з лаваша з сирно-ягідної начинкою. Такий рулет готується просто і швидко. Лаваш приємно хрумтить і довго не мокне, залишаючись хрустким ще тривалий час завдяки технології приготування.
Тип страви: випічка, десерт
Калорійність: 138 ккал
Це рецепт дієтичної випічки: калорійність рулету невелика, всі інгредієнти корисні і натуральні. Це рецепт здорового харчування. Худнути з такою випічкою – мрія будь-якої ласунки!
Пропустить через 5
Інгредієнти дані для рулетів довжиною 28 см, що випікаються в міні печі. При інших розмірах кількість інгредієнтів може змінитися.
Ягоду можна брати будь-яку, але краще кислу, свіжу або заморожену.
Лаваш з сиром
Складові:
лаваш – 180 г.
сир 5% – 300 г.
чорна смородина – 350 г.
яйце – 1 шт.
цукор – 50 г. (25 г. – в начинку, 25 г. для ягід) або за смаком
крохмаль – 2 ч.л. без верху
ванілін – 1 г.
нежирний йогурт або сметана – 2-3 ст.л. за потреби
Приготування.
Ріжемо лист лаваша відповідно до розмірів майбутніх рулетів. У мене вийшло два рулету з вказаною кількістю продуктів.
Відокремлюємо білок яйця від жовтка.
Готуємо сирну начинку для рулету: з’єднуємо сир, білок, цукор і ванілін, добре перемішуємо. Цукор кладемо за смаком. Начинка повинна вийти кремоподібною, щоб її було зручно намазувати на лаваш. Якщо сир сухуватий, то додаємо до нього 2-3 ст.л. йогурту або сметани.
Намазуємо сирну начинку тонким шаром на лаваш, трохи відступивши від країв.
Посипаємо рівномірно сирний шар ягодами смородини, але не дуже густо.
Ягоди посипаємо невеликою кількістю цукру і крохмалю – він не дасть ягідному соку витекти і законсервує його всередині рулету.
Звертаємо рулети і кладемо на деко. Зверху змащуємо рулети жовтком – надалі він не тільки створить приємну хрустку скоринку, а й запобіжить швидкому намоканні тіста лаваша, надовго зберігаючи його сухим і хрустким.
Ставимо рулети з лаваша в духовку при 180С приблизно на 30-35 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Даємо трохи охолонути рулетам в духовці, після чого виймаємо і можемо різати їх теплими або холодними. Гарячі рулети краще не чіпати – сік ягід ще не застиг.
Трохи теплий рулет з лаваша з ягідно-сирною начинкою чудовий! Він нагадує штрудель.
Готується рулет з лаваша з сиром швидко і просто, і виходить вишукана дієтична випічка.
Джерело: wworld.com.ua