Смачний салат з баклажанів та яйцями: простий рецепт
Розквіт баклажанового сезону настає в серпні. Є сорти зшкіркою білого кольору і смугастим, але найбільшим попитомпродовжують користуватися фіолетові. Баклажан відомий майже у всіхсвітових кухнях.
У нашій з ним часто готують не тільки всілякі зимові припаси, а йсалатики.
І за пропонованим далі рецептом можливо приготувати частування,яке не буде соромно подати і на стіл, накритий з нагоди будь-якогосвята. А якщо пригостити ним сім’ю в звичайних день – то він легкопридбає святкову атмосферу.
Це просто дивно – як з мінімуму інгредієнтів може вийти такасмакота, але факт залишається фактом – цей салат простоприголомшлива закуска.
Інгредієнти для салату:
- 5 Не великих баклажанів;
- 6 курячих яєць;
- 4 невеликі цибулини;
- дві третини склянки майонезу;
- мелений чорний перець;
- цукровий пісок і сіль за смаком;
- рослинна олія.
Інгредієнти для маринаду:
- 5 ст. л. 9% оцту;
- 2 ч. л. цукрового піску;
- 1 ч. л. солі;
- 130 мл води.
Спосіб приготування:
1. Яйця відварити круто, остудіть, почистіть і подрібніть соломкою
2. Вимийте баклажани, зріжте зелені хвостики, наріжте невеликимишматочками. Пересипте сіллю і відставте на 30 хвилин – цей прийомвидалить гіркоту.
3. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. З’єднайте воду, оцет, сіль іцукор, залийте цибулю цим маринадом і відставте на 15 хвилин.
4. Добре нагрійте сковороду, вилийте олію і обсмажте до рум’яноговідтінку баклажани, тримайте їх на вогні не довше, ніж 7-8 хвилин.Викладіть баклажани на паперовий рушник – це видалить надлишкижиру.
5. Перемістіть баклажани в миску для салату, додайте мариновануцибульку і нарізані яйця. Поперчіть, заправте майонезом і все добреперемішайте.
6. Приберіть салат на 30 хвилин в холодильник