«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Смачний салат з баклажанів та яйцями: простий рецепт

Баклажан – одна з найпопулярніших овочевих культур на світлі. Його історична батьківщина – Індія, де він відомий вже більше чотирьох тисячоліть.

Розквіт баклажанового сезону настає в серпні. Є сорти зшкіркою білого кольору і смугастим, але найбільшим попитомпродовжують користуватися фіолетові. Баклажан відомий майже у всіхсвітових кухнях.

У нашій з ним часто готують не тільки всілякі зимові припаси, а йсалатики.

І за пропонованим далі рецептом можливо приготувати частування,яке не буде соромно подати і на стіл, накритий з нагоди будь-якогосвята. А якщо пригостити ним сім’ю в звичайних день – то він легкопридбає святкову атмосферу.

Це просто дивно – як з мінімуму інгредієнтів може вийти такасмакота, але факт залишається фактом – цей салат простоприголомшлива закуска.

Інгредієнти для салату:

  • 5 Не великих баклажанів;
  • 6 курячих яєць;
  • 4 невеликі цибулини;
  • дві третини склянки майонезу;
  • мелений чорний перець;
  • цукровий пісок і сіль за смаком;
  • рослинна олія.

Інгредієнти для маринаду:

  • 5 ст. л. 9% оцту;
  • 2 ч. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. солі;
  • 130 мл води.

Спосіб приготування:

1. Яйця відварити круто, остудіть, почистіть і подрібніть соломкою

2. Вимийте баклажани, зріжте зелені хвостики, наріжте невеликимишматочками. Пересипте сіллю і відставте на 30 хвилин – цей прийомвидалить гіркоту.

Смачний салат з баклажанів та яйцями: простий рецепт

3. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. З’єднайте воду, оцет, сіль іцукор, залийте цибулю цим маринадом і відставте на 15 хвилин.

Смачний салат з баклажанів та яйцями: простий рецепт

4. Добре нагрійте сковороду, вилийте олію і обсмажте до рум’яноговідтінку баклажани, тримайте їх на вогні не довше, ніж 7-8 хвилин.Викладіть баклажани на паперовий рушник – це видалить надлишкижиру.

Смачний салат з баклажанів та яйцями: простий рецепт

5. Перемістіть баклажани в миску для салату, додайте мариновануцибульку і нарізані яйця. Поперчіть, заправте майонезом і все добреперемішайте.

6. Приберіть салат на 30 хвилин в холодильник

Джерело 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі