«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Смачне сметанне печиво на Великдень: легкий рецепт

Не знаєте, що приготувати на Великдень окрім паски? Пропонуємо приготувати Великоднє печиво, яке ви з легкістю можете формувати і вирізати разом з дітками.

Інгредієнти

для печива

  • Ванільний цукор

    10 г

  • Борошно пшеничне

    3 склянки

  • Розпушувач

    1 ч. л.

  • Цукор

    1 склянка

  • Вершкове масло

    100 г

  • Сметана

    200 мл

  • Сіль

    1 дрібка

  • Яйце

    2 шт.

для глазурі

  • Гелевий барвник

    за смаком

  • Лимонний сік

    1 ч. л.

  • Цукрова пудра

    1 склянка

  • Яєчний білок

    1 шт.

 

Рецепт приготування

1

Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника. М'яке вершкове масло з'єднайте із цукром і ванільним цукром, збийте вінчиком до однорідності. Постійно помішуючи додайте яйця, сметану і знову ретельно перемішайте.

2

Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Всипте борошно і розпушувач до яєчної суміші та замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть в холодильник на 3 години охолоджуватись.

3

Посипте стіл борошном та розкачайте на ньому тісто завтовшки 1 см. За допомогою фігурних формочок виріжте сметанне печиво.

4

Застеліть деко для випікання пергаментом, розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте печиво 15 хвилин до готовності.

5

Для кольорової глазурі збийте білок міксером на малих обертах до однорідної консистенції. Ретельно просійте цукрову пудру через сито, щоб не було грудочок та додайте в білок. Додайте у білкову масу лимонний сік і збийте білок на високій швидкості міксера до утворення щільних піків.

6

Розділіть білок в кілька тарілочок та додайте харчові барвники різних кольорів. Спочатку малюйте глазур’ю без барвника (білим) контур майбутньої картинки і дайте йому висохнути. Далі можна заповнювати внутрішню частину картинки та розфарбовувати печиво. Глазур сохне 3-6 годин при кімнатній температурі. Чим товстіший шар глазурі, яким покрито пасхальне печиво, тим довше він буде сохнути. Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі