Смачне листкове тісто за 10 хвилин. Простіше рецепта я навіть не знаю
Отже, все що знадобиться:
- 350 гр. борошна,
- пачка маргарину або масла,
- всього один жовток,
- сто мілілітрів кефіру і сіль.
- начинка вже на ваш смак.
Борошно, звичайно, треба просіяти – наситити його киснем. У цю ж миску додаємо маргарин або масло, все залежить від ваших уподобань.
Потім все розтирається вручну до крихт, які скачайте з борошна та олії.
Туди ж додайте жовток від яйця, кефір і трохи солі. Тим, хто не любить кефір замініть його на рідкий йогурт або сметану.
Далі – заміс, під час якого може з’явитися бажання додати ще борошна. Цього робити не потрібно, ви самі незабаром переконаєтеся.
Отриманий крутий корж з тіста краще прибрати в холодильник, але якщо не терпиться – можна відразу ж приступити до формування печива.
Розкатуємо невеликий пласти з тіста, посипається крохмалем, поверх нього кладемо соковиту фруктову начинку з цукром.
Защипуванням формуються пиріжки, які відправляємо в духовку на п’ятнадцять хвилин. Температура звичайна для випічки – сто вісімдесят градусів.
Можна обійтися і без начинки, просто розкатати невеликі шматочки тіста, вмочити їх куточком в цукор і відправити в духовку на той же час і при тій же температурі.