«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Сирні завитки! Це фантастично смачні булочки. Мякесенькі, пухнасті, з сирною начинкою, ммм …

Вони вийшли просто бомбезні! 💣Мякесенькі, пухнасті, з сирною начинкою, ммм … 😍Смакота невимовна!

риємно 😘🌹💐

Так що читайте, зберігайте, діліться і готуйте із задоволенням! Буду вдячна за вашу оцінку❤

Для тіста:

200 мл молока;

2 яйця;

75 г вершк.масла;

75 г цукру, 10 г ван.цукру;

25 г пресован.дріжджів;

0,5 ч.л.солі;

Борошна ≈ 550 г.
Начинка:

650 г сиру (9%);

75 г цукру,

1 яйце +1 білок; ванілін за смаком.
1 жовток на мастило.
Всі продукти кімнатної tº

Опара: в теплому молоці розпустила дріжджі
з 1 ч.л. цукру (з заг.кількості) Додамо 5 ст.л. борошна (з заг. к-ті), перемішала до однородності. Забрала під плівку

Підготувала здобу: змішала до однорідності яйця, сіль, цукор, ван.цукор, м’яке верш.масло.

Здобу поєднала з підійшовшою опарою, перемішала до однородності.Добавила муку. Не всю відразу, зазвичай залишаю пару ложок. Перемішала дерев’яною ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила (близько 10-ти хв) тісто. У мене пішло борошна 540 гр.

Тісто округлила, поклала в змащену росл.олією ємність, затягла плівкою, прибрала на підняття.

Зробила обминання, округлила, затягла плівкою, прибрала щоб піднялось.
Приготувала начинку: сир розім’яти (крупнозернистий перетерти на сито), додала цукор, ваніль, яйце, перемішала. Ще трохи додала білка, перемешала. Начинка не повинна бути занадто рідкою!

Килимок посипала борошном, виклала тісто, що підійшло, злегка розправила руками надаючи прямокутну форму (Не обминати !!!), розкачати в рівний пласт ≈57х40 см (товщина менше 5 мм) .Виложила начинку, розтягла рівним шаром по тісту не доходячи до одного і другого краю по 2 см.
Згорнула в рулет, що не уплотняя. Ниткою розділила на 12 рівних частин. Кожну приплюснула, хвостик підтягла, сховала під низ. Виложила на застелене деко, прибрала під плівку для вистоювання.
Булочки змастил

а розведеним з 2 ч.л. води жовтком, залишила ще на хвилин 10.

Випікала при t 180º С ≈25 звилин. Дивіться по своїй духовці.

ДЖЕРЕЛО

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі