Шедевр цьогорічної Пасхи: мереживний скручений КРАФФІН
Ця нова випічка прийшла до нас з Сан-Франциско і дуже швидко набирає популярності у всьому світі. Коли я вперше побачила таке в інтернеті, не могла заспокоїтись, поки сама не спекла.
Інгредієнти:
- 1 ч. л цедри апельсина
- 2 ст. л апельсинового соку
- 80 мл теплого молока (35-38 °)
- 6 г (2 ч. л) сухих дріжджів
- 100 г цукру
- 1 яйце і 2 жовтки
- 350 г борошна (просіяти)
- 0,5 ч. л солі
- 40 г розтопленого вершкового масла (теплого)
- 100 г м’якого вершкового масла (для змащування тіста)
- 100 г сухофруктів (наприклад, сушена журавлина, родзинки)
- жменя волоських горіхів, мигдальних пелюсток, ванілін за бажанням
- 3 форми для випікання висотою і діаметром ~ 9 см
Приготування:
1. Натираємо цедру половини апельсина.
2. Вичавлюємо сік.
3. Сухофрукти заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Потім промити і просушити.
4. В тепле молоко додаємо чайну ложку цукру із загальної маси і всипаємо сухі дріжджі. Розмішати і залишити на 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася пишна шапочка.
5. Яйце і жовтки збити з цукром, що залишився на середній швидкості кілька хвилин до пишної світлої маси.
6. Просіяне борошно змішати з сіллю, зробити поглиблення і влити яєчну масу, тепле розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік, цедру і дріжджі
7. Замісити тісто, не додаючи більше борошна. Вимішувати приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане еластичним і не буде липнути до рук.
8. Перекласти в миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, накрити харчовою плівкою і залишити рости в теплому місці на годину-півтори. Коли тісто підросте, розділити його на три частини, скачати в кулі, накрити плівкою і залишити ще на 10 хвилин.
9. Розкачати першу кульку тіста в тонкий прямокутник, товщиною близько 2 мм. Тісто має бути досить тонким, але не рватися.
Змастити рясно м’яким вершковим маслом (100 г масла ділимо на три частини). Рекомендую використовувати тільки якісне масло і аромат у вас буде, як у французькій пекарні.
Посипати сухофруктами і горіхами.
10. Загорнути в рулет, починаючи з вузького боку. Теж саме зробити з рештою тіста.
11. Кожен рулетик розрізати уздовж гострим ножем, але не до кінця, щоб вийшла одна довга ковбаска.
12. Закручувати так, щоб розріз весь час дивився назовні і було видно всі слої. Кінчик загнути всередину, перекласти у форму. Накриваємо і дати підійти в теплому місці приблизно 1 годину.
13. Випікати в добре розігрітій до 200 ° духовці перші 10 хвилин, потім зменшити до 180 ° і випікати до готовності. Маленький краффін випікається в цілому 20-25 хвилин, а великі 35-40, дивіться по вашій духовці, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою. Якщо зверху вони сильно зарум’янилися, а всередині не готові просто прикрийте з фольгою. Готові краффіни посипте цукровою пудрою.