«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Що приготувати на Івана Купала: 7 страв, які мають бути на столі

Купало або Купайло – одне з найколоритніших і яскравих свят, які прийшли до нас ще з дохристиянських часів.

Як і в будь-яке інше свято, 6 і 7 липня господині готували особливі обрядові страви за традиційними рецептами. Дізнайтеся, чим пригощалися наші предки на Івана Купала.

Дні 6 і 7 липня – Купальська ніч і свято Купала – пов’язані з багатьма обрядами, традиціями, прикметами і забобонами.

Топ-7 страв для свята Івана Купала

Кулага
Кисло-солодка каша, яку варили з гречаної або ячної крупи чи борошна, іноді додавали квас, часто – ягоди.

Галушки
Картопляні або просто борошняні галушки подавали з підсмаженою цибулею, м’ясом або сметаною.

Млинці
Млинці з різними начинками – чарівна страва Купайла. Якщо дівчина в це свято пригощала ними молодого хлопця, то судилося їм бути разом, хоча б тільки в цю Купальську ніч.

Вареники
Вареники з вишнями, картоплею, сиром, варенням, капустою – традиційна страва нашої кухні, без неї не обходилися і купальські дні.

Пироги і короваї
Пироги з овочами, ягодами, зеленню, пишні короваї – традиційна випічка до свята Купала.

Трав’яні чаї
Трави в Купальську ніч володіли особливою силою і мaгiєю, тому і чай вважався особливим і чарівним. Для чаю збирали листя різних садових дерев (липи, вишні, смородини, яблуні) і трави (чебрець, материнку, календулу).

Квас
Квас – традиційний напій, без якого не обходилося жодне літо і жоден святковий стіл у наших предків. У кожної родини був свій особливий рецепт приготування домашнього квасу.

Джерело.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі