«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Секрети смачної піци

Приготувати піцу - щоб тісто не пригорало, начинка не витікала, а корж не був сухим і рихлим - справжнє мистецтво. І цим мистецтвом досконало володіє італійський піццайола Вінченцо Барба. Він і навчив популярного співака Олександра Кривошапко готувати італійську піцу та піццу по-селянськи.

Італійська піца
ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

Борошно твердих сортів – 500 г
Вода – 300 мл
Сіль – 15 г
Оливкова олія extra virgin – 30 мл
Пресовані свіжі дріжджі – 10 г
Для начинки:

Моцарелла – 10 г
Салямі – 50 г
Зелені оливки – 30 г
Печериці – 100 г
Для соусу:

Помідори – 4 шт.
Оливкова олія – ​​10 г
Часник – 3 зубчики
Цукор
Сіль
Сушений базилік
Орегано
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто

Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо
Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Виливаємо рідку суміш в борошно і швидко руками вимішуємо тісто до пружної консистенції. Додаємо в тісто оливкову олію і знову вимішуємо
Залишаємо тісто настоюватися в теплому місці 2 години
Готуємо соус

Помідори і часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через блендер. Додаємо щіпку сухого базиліка, орегано, сіль, цукор, оливкову олію. Все пропускаємо через блендер. Суміш виливаємо в сотейник і варимо 5 хвилин
На присипану борошном поверхню викладаємо кульку тіста вагою 180 г і руками формуємо з неї корж
Присипаємо форму борошном, розігріваємо духовку до 250 ° С
Викладаємо тісто у форму, змащуємо піцу томатним соусом, посипаємо шаром тертого сиру
Нарізані салямі, шампіньйони, оливки в один шар викладаємо на сир. Зверху посипаємо піцу другим шаром тертого сиру. Ставимо піцу в розігріту духовку на 10 хвилин
Піца по-селянськи
ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

Сухі дріжджі – 7 г
Цукор – 0,5 ст.л.
Гаряча вода – 200 мл
Пшеничне борошно – 500 г
Сіль – 1 ст.л.
Оливкова олія – ​​3 ст.л.
Для начинки:

Куряче філе – 2 шт.
Консервовані ананаси кільцями – 7 шт.
Кукурудза – 70 г
Сир моцарела – 200 г
Готовий томатний соус
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У просіяне через сито борошно додаємо сіль. Дріжджі розводимо у воді, додаємо оливкову олію і цукоп, перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в тісто
Добре вимішуємо тісто. Залишаємо підходити на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі в 2 рази
Дістаємо тісто і вимішуємо його ще 2 хвилини. Розтягуємо руками і викладаємо на деко, присипане борошном.
Краї тіста розтягуємо пальцями, щоб воно було більш рівним
Курку і ананаси нарізаємо шматочками, сир натираємо
Змащуємо піцу соусом, викладаємо перший шар сиру, потім курку, ананаси і кукурудзу. Посипаємо другим шаром сиру, бортики змащуємо яєчним жовтком
Відправляємо піцу в розігріту до 250 ° С духовку на 25 хвилин

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі