«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Робимо червоне напівсухе вино з винограду в домашніх умовах

Без нього не обходиться застілля, його подають до холодних і гарячих страв, на десерт і в якості аперитиву.

Приготувавши цей напій власноруч, ви будете впевнені в його натуральності й корисності.

Інгредієнти:

На 3 літри готового вина:

  • 5 кг темного винограду,
  • 1,5 кг цукру.

Приготування:

Виноград перебрати, видалити зіпсовані й пом’яті ягоди. Порціями розчавити виноградини руками в будь-якому неметалевому посуді, сік злити в емальовану каструлю, а вичавки викласти в скляну або в дерев’яну ємність із широким горлом.

Виноградний сік трохи підігріти й розчинити в ньому 750 г цукру, залити отриманим сиропом віджаті ягоди. Накрити марлею і покласти в темне тепле (21-23 °С) місце на 5 днів. Двічі-тричі на добу перемішувати дерев’яною ложкою з довгою ручкою.

Потім зцідити виноградне сусло через марлю у чисту банку, ягоди відтиснути, отриманий сік злити в ту ж ємність. Додати решту цукру (750 г) і перемішати.
Банку з вином покласти під водяний затвор (поліетиленова покришка зі вставленою гумовою трубкою: один її кінець занурюється у виноградне сусло, другий – у ємність із водою. Трубочку треба герметично з’єднати з банкою, щоб у вино не попадало повітря).

Покласти конструкцію в затемнене місце за температури приблизно 22 °С. Витримати 21 день.

Стежте за процесом шумування. Якщо протягом трьох-чотирьох днів з моменту установки водяного затвору нічого не відбувається, тобто якщо не з’явилися пухирці в банці, треба перекласти ємність із вином у тепліше місце.

Після цього вино процідити, перелити в іншу ємність так, щоб не скаламутити осад, що утворився на дні, і ретельно закупорити. Вистоювати ще місяць, цього разу – у прохолодному місці. За цей час тричі (раз у 10 днів) переливати вино в чисту банку, знову не допускаючи попадання осаду.

Потім покласти вино в холодильник або в підвал ще мінімум на 30 днів. Взагалі, чим довше настоюється напій, тим смачнішим він стає. Смачного!

Джерело: Порадник

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі