«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

РЕЦЕПТ: Варення з дині — дивовижне літо в баночках

Ці прекрасні шматочки дині вперше спробувала на Різдво у сестри. Ви навіть не уявляєте як це було смачно, шматочки просто танули в роті. Тоді сестра закрила всього лише 3 баночки (порцію) для проби.

 Цьогоріч, звичайно, було закрито в рази більше такої чудової дині. Приготування дуже просте, але результат Вас приємно здивує, особливо, якщо відкриєте таку баночку солоденької дині серед зими.

Для приготування цього варення нам знадобляться абсолютно стиглі ароматні дині.

  • Диня –  2-2,5 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Лимонна кислота – 1 ч. ложка
  • Вода – 1 літр

Приготування:

  1. Очистити диню від насіння і внутрішніх волокон. Зняти шкірку. Нарізати не надто великими кубиками.
  2. Каструлю з водою поставити на огонь. Потім додати 2 склянки цукру і лимонну кислоту. Розмішати й дати сиропу покипіти 5 хв.
  3. Поки сироп закипить, в стерильні баночки викласти шматочки дині. Щільно викладати не варто, тому, що сироп виходить дуже смачним і ароматним.
  4. Баночки зі шматочками дині перекласти в посуд, в якому будите стерилізувати. Налити гарячої води.
  5. Шматочки дині залити киплячим сиропом. Прикрити стерильними кришками.
  6. Стерилізувати 10 хв. Потім швидко закрутити. Баночки перевернути й закутати до повного охолодження.

Насолоджуйтесь неймовірними ласощами з дині навіть взимку!

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі