Рецепт святкового рулету з печінки. Відмінна заміна печінковому торту!
Інгредієнти для печінкового рулету:
- 500 г яловичої печінки;
- 200 мл молока;
- 3 курячих яйця;
- 100 г борошна;
- 50 мл соняшникової олії;
- пів чайної ложки солі;
- чорний мелений перець в залежності від смаку.
Інгредієнти для начинки рулету:
- 150 г цибулі або дві цибулини;
- 300 г або три морквини;
- 1/3 ч. л. солі;
- 5 зуб. часнику;
- 250 г майонезу;
- чорний мелений перець в залежності від смаку.
Приготування печінкового рулету
Печінку миємо, видаляємо плівку і прожилки. Нарізаємо на шматки і подрібнюємо в блендері. Якщо вирішили перекрутити в м’ясорубці, то зробіть це два рази.
Печінку перелийте в глибокий посуд, додайте всі яйця, пів чайної ложки солі і перчик. Гарненько перемішайте віночком, щоб розбити яйця.
Далі влийте молоко і перемішайте, потім масло і знову перемішайте. Просійте борошно відразу в печінку і перемішайте до однорідного стану. Дайте тісту постояти 15 хв.
Візьміть сковорідку для млинців бажано великим діаметром, змастіть олією і налийте тісто. Обсмажте з обох сторін до золотистості. Млинці виходити тонкими і не будуть рватися. Так посмажте всі млинці.
Приготуємо начинку.
Грубо натріть моркву. Цибулю наріжте невеликими квадратними шматочками.
Викладіть цибулю в розігріту сковорідку з олією і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте моркву і тушкуйте до готовності на середньому вогні. У готові цибулю з морквою додайте 1/3 чайної ложки солі і перчик.
Видавіть часник в майонез, який можна замінити сметаною.
З тієї кількості інгредієнтів має вийти дев’ять млинців. На один рулет знадобиться три млинця.
Перший млинець змастіть майонезом з часником, накрийте другим млинцем, акуратно притисніть долонею. На другий млинець викладіть 1/3 морквяно-цибулевої начинки, рівномірно розподіліть. Зверху покладіть третій млинець, притисніть долонею змастіть його майонезом з часником. Також зробіть з іншими шістьма млинцями.
Обережно скрутіть млинці в рулет. Має вийти три однакових рулетики.
Помістіть рулети на пару годин в холодильник.
Через зазначений час дістаньте рулети і розріжте на порційні шматочки. Красиво викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте. Смачного!