Рецепт смачних шоколадних пряників по-домашньому
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 1 курячий білок;
- 1 курячий жовток;
- 50 грамів какао порошку;
- 100 грамів цукрової пудри;
- 350 грамів пшеничного борошна;
- 35 мл рослинної олії;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 220 грамів цукру піску;
- 15 грамів розпушувача для тіста;
- 1 дрібка харчової соди;
- 1 дрібка солі.
Як приготувати:
1. Молоко слід нагріти, щоб воно стало гарячим.
2. 100 грамів просіяного борошна потрібно змішати з цукром. Потім додати молоко, вимішати вінчиком та залишити охолоджуватися.
3. Далі додається какао, сода, сіль, розпушувач, олія. Усе перемішується до однорідного стану
4. В тісто потрібно частинами вводити борошно, яке залишилося. Потім вимішати ложкою або лопаткою.
5. На стіл насипається борошно, викладається тісто, розгортається пласт товщиною 8 мм. Потім вирізаються пряники за допомогою форми.
6. Деко потрібно застелити пергаментом. На нього кладуться пряники, щоб між ними залишалася невелика відстань.
7. Випікати слід в духовці при температурі 180 градусів на протязі 10 хвилин.
8. Білок потрібно збити з лимонним соком та цукровою пудрою.
9. Пряники занурюються в глазур, кладуться на пергамент та залишаються на 1 добу. Приємного апетиту!