РЕЦЕПТ: Що приготувати з молодої картоплі: 5 запаморочливих страв для справжніх поціновувачів
Сезон молодої картоплі урочисто розпочато! Тепер можна якнайчастіше насолоджуватися цим ароматним гарніром. А ви знали, що відварена картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в кип’яток?
Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки.
Ми хочемо зруйнувати міфи про те, що молоду картоплю можна тільки варити, тому підготували для вас чудесну добірку з найвдалішими рецептами. Не бійтеся експериментувати, вийде дуже смачно.
Відварена картопля з кропом
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг молодої картоплі
- 100-150 г вершкового масла
- сіль за смаком
- 1 пучок кропу
- 2-3 зуб. часнику
Приготування
- Очистьте картоплю від шкірки, потім гарненько вимийте і відваріть в підсоленій воді.
- Поки вариться картопля, вимийте і подрібніть кріп, очистьте зубчики часнику і дрібно їх наріжте.
- Коли картопля буде готова, злийте з каструлі воду, додайте до бульб масло, всипте подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і гарненько потрясіть її вміст.
- Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин, щоб дати їй можливість насититися ароматами. Перед подачею перекладіть картоплю в глибоку посудину і полийте маслом.
Запечена молода картопля
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі
- 5 зуб. часнику
- гілочка розмарину
- 1 пучок кропу
- 100 г вершкового масла
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування
- Очистьте картоплю від шкірки. Розріжте бульбини навпіл і варіть їх в підсоленому кип’ятку до напівготовності (протягом 10 хвилин).
- Потім вилийте з каструлі воду й обсушіть бульби. Викладіть їх у форму для запікання, додайте очищений та розчавлений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками та розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин.
- Покладіть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Під час приготування рекомендуємо періодично перемішувати бульби. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом.
Молода картопля з сулугуні
Інгредієнти:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 3-5 зуб. часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 г сулугуні
- зелень за смаком
- сіль за смаком
Приготування
- Очистьте картоплю від шкірки, 15 хвилин варіть її в підсоленому кип’ятку. Потім вилийте з каструлі воду та обсушіть бульби.
- Очистьте і подрібніть часник. Викладіть в розігріту сковороду вершкове масло, розтопіть його і додайте часник, дайте йому 20 секунд набратися запаху і зніміть сковороду з вогню.
- Відварену картоплю перекладіть в форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Покладіть форму в розігріту до 200 градусів духовку і готуйте доти, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться.
Смажена молода картопля
Інгредієнти:
- 1 кг дрібної молодої картоплі
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- 1 пучок кропу
- сіль за смаком
- 1 ч. л. вершкового масла
Приготування
- Ретельно вимийте і висушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду соняшниковою олією.
- Картоплю перекладіть в місткість з олією картоплю і готуйте її, періодично перемішуючи, протягом 15-20 хвилин під кришкою.
- Вимийте і подрібніть кріп, очистьте і дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, гарненько все перемішайте й обсмажуйте під кришкою ще протягом кількох хвилин, вкінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картоплю з вогню.
Салат з молодої картоплі
Інгредієнти:
- 500 г молодої картоплі
- 200 г зеленої квасолі
- 120 г сардин в олії
- жменю оливок без кісточок
- сік половини лимону
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування
- Помийте, наріжте бульби на 3 частини й відваріть їх до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і покладіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності коренеплоду. Злийте воду й остудіть овочі.
- Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Додайте до сардин дрібно нарізані оливки, зварену картоплю і квасолю, додайте оливкову олію, гарненько все перемішайте, залиште на 15 хвилин і можете подавати до столу.
Сподіваємося, ми поповнили ваш арсенал вдалих рецептів. Рекомендуємо приготувати одну з цих страв, коли будете збиратися на природу, адже нічого не гармонує з картоплею краще, ніж соковитий шашлик.
А як ви зазвичай готуєте молоду картоплю? Діліться своїми фірмовими рецептами в коментарях. Якщо вам сподобалася стаття, розкажіть про неї своїм друзям!