«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

РЕЦЕПТ: Приготування биточків з фаршу в духовці

Коли звичайні котлети вже набридли, та й м’ясного фаршу залишилося небагато, я очищую 4 картоплини, кілька цибулин і беру з холодильника сир і майонез, щоб приготувати цю страву.

Цим рецептом зі мною поділилася свекруха, і я дуже вдячна їй за це. Страва готується дуже легко, а виходить дуже смачною і ситною. А найприємніше – нею ти вбиваєш двох зайців відразу: і час зекономиш, бо тобі не треба готувати до них окремо гарнір, і потішиш домашніх незвичайною вечерею.

Сьогодні редакція Тутка розповість тобі, як приготувати биточки з фаршу в духовці. Неможливо відірватися!

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу
  • 300 г картоплі
  • 4 яйця
  • 200 г цибулі
  • 50 г майонезу
  • 150 г сиру
  • сіль, перець за смаком

Приготування

1. Один з елементів начинки биточків картопля. Саме завдяки йому вам не знадобиться готувати гарнір до цих незвичайним котлет.

Картоплю необхідно заздалегідь відварити до напівготовності. Остудіть картоплю і натріть на крупній тертці, а потім перекладіть її в зручну мисочку, додайте столову ложку майонезу, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.

2. Цибулю очистіть і також дрібно поріжте, а потім обсмажте на олії до золотистого кольору.

3. Яйця відваріть, остудіть і дрібно поріжте, додайте трохи майонезу і перемішайте.

Натріть сир на дрібній тертці.

4. Застеліть деко папером для випічки, а потім змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть фарш у вигляді тонких коржів, товщиною не більше 1 сантиметра. М’ясні коржі старайтеся робити однакової величини, залишаючи між ними трохи вільного місця.

5. Зверху на фарш викладайте обсмажену цибулю, потім яйце з майонезом. Далі – шар з тертої картоплі. Картоплю можна трохи змастити майонезом.

6. Зверху посипте кожен биточок тертим сиром. Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

7. Ось і все, биточки з фаршу і картоплі готові. Смачного!

ПОРАДА РЕДАКЦІЇ

А для тих, хто дотримується посту або вирішив зовсім відмовитися від вживання м’яса у своєму раціоні, пропоную дізнатися прекрасний рецепт ситних і корисних котлет з кабачків. Припадуть до смаку навіть найбільш вибагливим!

Биточки з фаршу під сиром – найкраще рішення для вечері в колі сім’ї! Цю страва зручно подавати для святкового столу, запікаються порційно – в одній страві відразу присутні і м’ясо, і гарнір.

Спробуйте приготувати ці смачні биточки, посипавши перед подачею зеленою цибулею, – розлетяться гарячими! Страва досить ситна – знахідка для будь-якої господині.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі