«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Рецепт пишних і смачних коржиків на кефірі. Часто готую замість хліба

Такі коржі стануть відмінною заміною хліба. Смачна картопляна начинка і здобне тісто – ідеальне поєднання, яке так хочеться з’їсти. Приготування коржів не займе багато часу. Навіть недосвідчена господиня з ними зможе впорається.

Щоб приготувати коржі вам знадобляться наступні продукти:

  • 500-600 г борошна пшеничного;
  • 50 г масла вершкового;
  • 500 г картоплі;
  • 500 мл кефіру;
  • одне куряче яйце;
  • 1 ч. л. соди;
  • 5 ст. л. олії рослинного походження;
  • кріп і сіль в залежності від смаку.

Покроковий процес приготування ситних і смачних коржиків

Для початку очистіть картоплю, помийте і поріжте шматочками. Покладіть її в каструлю, залийте водою, додайте солі і зваріть. Готову картоплю потовчіть до пюреподібного стану.

Дрібненько посічіть кріп і додайте його в картоплю, перемішайте. За бажанням ще можна додати подрібнену смажену цибульку.

У кефір додайте соду, дві столові ложки олії і вбийте яйця.

Борошно просійте за допомогою сита і поступово додайте до кефірної суміші. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане м’яким і майже перестане приставати до рук. Зверху тісто припорошіть борошном, накрийте рушником і нехай так постоїть десять хвилин.

Далі тісто потрібно розділити на вісім-дев’ять шматків. Кожен шматок потрібно розкачати в корж (товщина приблизно 1 сантиметр). На корж викладіть пюре з кропом (краї повинні бути вільними, приблизно 1,5-2 сантиметри). З’єднайте краї і трошки притисніть. Коржик повинен полежати кілька хвилин.

Рецепт пишних і смачних коржиків на кефірі. Часто готую замість хліба

У сковорідку вилийте олію, що залишилася, розігрійте і покладіть корж. Смажте приблизно по п’ять хвилин з кожного боку.

Розтопіть вершкове масло і змастіть ним ще гаряченьку випічку. Прикрийте рушником і нехай полежать близько 15 хвилин.

Джероло

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі