Рецепт пишних і смачних коржиків на кефірі. Часто готую замість хліба
Щоб приготувати коржі вам знадобляться наступні продукти:
- 500-600 г борошна пшеничного;
- 50 г масла вершкового;
- 500 г картоплі;
- 500 мл кефіру;
- одне куряче яйце;
- 1 ч. л. соди;
- 5 ст. л. олії рослинного походження;
- кріп і сіль в залежності від смаку.
Покроковий процес приготування ситних і смачних коржиків
Для початку очистіть картоплю, помийте і поріжте шматочками. Покладіть її в каструлю, залийте водою, додайте солі і зваріть. Готову картоплю потовчіть до пюреподібного стану.
Дрібненько посічіть кріп і додайте його в картоплю, перемішайте. За бажанням ще можна додати подрібнену смажену цибульку.
У кефір додайте соду, дві столові ложки олії і вбийте яйця.
Борошно просійте за допомогою сита і поступово додайте до кефірної суміші. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане м’яким і майже перестане приставати до рук. Зверху тісто припорошіть борошном, накрийте рушником і нехай так постоїть десять хвилин.
Далі тісто потрібно розділити на вісім-дев’ять шматків. Кожен шматок потрібно розкачати в корж (товщина приблизно 1 сантиметр). На корж викладіть пюре з кропом (краї повинні бути вільними, приблизно 1,5-2 сантиметри). З’єднайте краї і трошки притисніть. Коржик повинен полежати кілька хвилин.
У сковорідку вилийте олію, що залишилася, розігрійте і покладіть корж. Смажте приблизно по п’ять хвилин з кожного боку.
Розтопіть вершкове масло і змастіть ним ще гаряченьку випічку. Прикрийте рушником і нехай полежать близько 15 хвилин.