РЕЦЕПТ: Ідеальний домашній пломбір без морожениці: без хімії, діти їдять, аж за вухами лящить
Дізнавшись про консерванти, барвники, ароматизатори та іншу хімію, якими з лишком наповнене магазинне морозиво, ми відшукали простий і класний рецепт домашнього пломбіру всього з трьох інгредієнтів. Щоб добитися ідеальної кремової текстури без морожениці, потрібний дійсно магічний рецепт.
Ми в Тутка розповімо, як зробити домашній пломбір в шоколаді, щоб потішити дітей і поласувати самому. Ніякої морожениці – швидкість приготування і мінімальний набір інгредієнтів вас приємно здивують!
Пломбір в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 300 мл згущеного молока
- 300 мл жирних вершків (25% жирності, не менше)
- 90 г молочного шоколаду
- одноразові паперові стаканчики
- дерев’яні або пластикові палички
Приготування
1. Вилийте вершки в глибоку посудину і збийте їх вінчиком або міксером до утворення пишної маси. В процесі збивання маса повинна збільшитися приблизно в 2 рази.
2. У вершки поступово вливайте згущене молоко, з’єднуючи компоненти за допомогою міксера або вінчика. Морозиво виходить досить солодким, так що можете використати меншу кількість згущеного молока.
3. Суміш, що вийшла, перекладіть в зручну ємність за допомогою черпака.
4. Шоколад розтопіть на водяній лазні або в мікрохвильовій печі.
5. Наповніть кожну із скляночок топленим шоколадом, акуратно розподіливши його по стінках і дні. Залишки шоколаду злийте назад в миску, залишаючи на стінках лише тонкий шар.
6. Відправте стаканчики до морозильної камери на 10 хвилин. Цього часу цілком вистачає, щоб шоколад на стінках гарненько застиг.
7. Заповніть стаканчики морозивом, вставте в кожну ємність паличку і відправте до морозильної камери на 5 годин, а краще – на всю ніч.
8. Коли пломбір захолоне, злегка надріжте картонний стаканчик згори і акуратно зніміть його з морозива
9. Тепер ви знаєте, як приготувати домашній пломбір з простих інгредієнтів! Солодке кремове морозиво підкорює з першого шматочка.
10. До речі, необов’язково покривати пломбір шоколадом. Можна просто заморозити суміш вершків і згущеного молока, а потім подавати готове морозиво з фруктами, ягодами і різними сиропами. Ну дуже просто і смачно!
11. Морозиво виходить на диво ніжним, ароматним, з кремовою текстурою. Словом, ні трохи не гірше за магазинний варіант! А якщо літо – це маленьке життя, чом би не провести його солодко та з користю?