«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

РЕЦЕПТ: Ідеальний домашній пломбір без морожениці: без хімії, діти їдять, аж за вухами лящить

Як врятуватись від літньої спеки? Перше, що приходить в голову, – купити стаканчик вершкового пломбіру. Солодке освіжаюче морозиво – улюблені літні ласощі і дітей, і дорослих. І навіть затяті прихильники здорового харчування не можуть відмовити собі в апетитному ескімо, коли за вікном +30.

Дізнавшись про консерванти, барвники, ароматизатори та іншу хімію, якими з лишком наповнене магазинне морозиво, ми відшукали простий і класний рецепт домашнього пломбіру всього з трьох інгредієнтів. Щоб добитися ідеальної кремової текстури без морожениці, потрібний дійсно магічний рецепт.

Ми в Тутка розповімо, як зробити домашній пломбір в шоколаді, щоб потішити дітей і поласувати самому. Ніякої морожениці – швидкість приготування і мінімальний набір інгредієнтів вас приємно здивують!

Пломбір в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 300 мл згущеного молока
  • 300 мл жирних вершків (25% жирності, не менше)
  • 90 г молочного шоколаду
  • одноразові паперові стаканчики
  • дерев’яні або пластикові палички

Приготування

1. Вилийте вершки в глибоку посудину і збийте їх вінчиком або міксером до утворення пишної маси. В процесі збивання маса повинна збільшитися приблизно в 2 рази.

2. У вершки поступово вливайте згущене молоко, з’єднуючи компоненти за допомогою міксера або вінчика. Морозиво виходить досить солодким, так що можете використати меншу кількість згущеного молока.

3. Суміш, що вийшла, перекладіть в зручну ємність за допомогою черпака.

4. Шоколад розтопіть на водяній лазні або в мікрохвильовій печі.

5. Наповніть кожну із скляночок топленим шоколадом, акуратно розподіливши його по стінках і дні. Залишки шоколаду злийте назад в миску, залишаючи на стінках лише тонкий шар.

6. Відправте стаканчики до морозильної камери на 10 хвилин. Цього часу цілком вистачає, щоб шоколад на стінках гарненько застиг.

7. Заповніть стаканчики морозивом, вставте в кожну ємність паличку і відправте до морозильної камери на 5 годин, а краще – на всю ніч.

8. Коли пломбір захолоне, злегка надріжте картонний стаканчик згори і акуратно зніміть його з морозива

9. Тепер ви знаєте, як приготувати домашній пломбір з простих інгредієнтів! Солодке кремове морозиво підкорює з першого шматочка.

10. До речі, необов’язково покривати пломбір шоколадом. Можна просто заморозити суміш вершків і згущеного молока, а потім подавати готове морозиво з фруктами, ягодами і різними сиропами. Ну дуже просто і смачно!

11. Морозиво виходить на диво ніжним, ароматним, з кремовою текстурою. Словом, ні трохи не гірше за магазинний варіант! А якщо літо – це маленьке життя, чом би не провести його солодко та з користю?

За матеріалами

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі