РЕЦЕПТ: Домашній квас зі смаком з дитинства
А ще до того квас із цикорію чудесно втамовує спрагу, збагачений вітамінами й органічними кислотами. Він дуже корисний для мікрофлори кишківника.
Інгредієнти:
- Цикорій – 2 ст.л.
- Вода – 5 літрів
- Цукор – 500 гр
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч.л.
Приготування:
1. У глибоку місткість налийте воду і додайте всі інгредієнти, крім сухих дріжджів. Перемішайте і доведіть до кипіння.
2. Остудіть рідину до 40 градусів. Візьміть невелику кількість теплого розчину, розведіть в ньому дріжджі та вилийте назад у каструлю.
3. Ретельно перемішайте, накрийте місткість кришкою і поставте в тепле місце на 3-4 години. Піна зверху на напої покаже — квас готовий. Якщо піни замало — залиште напій на ніч в теплі.
4. Квас розлийте по пляшках і охолодіть
Звісно, легше купити готовий квас з магазину і смакувати ним. Але наш рецепт забере у вас не більше 30 хвилин часу, а користі від нього значно більше. Смачного!!