«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

РЕЦЕПТ: 7 неймовірних страв з гарбуза — не встоїть ніхто

Від них ніхто не зможе відмовитися

А ви знали, що гарбуз може стати основою для смачних і повноцінних страв? А не лиш кашок та десертів?
Ми в Тутка сьогодні пропонуємо вам 7 смачних і цікавих страв, які своїм смаком зможуть справді здивувати.

1. Вареники з гарбузом

Цікаве

Інгредієнти:

  • 200 гр м’якоті гарбуза
  • 1 склянка борошна
  • 50 гр сметани
  • 100 мо води
  • соняшникова олія
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Замішуємо тісто: до борошна додаємо воду, солимо, чайну ложку олії і вимішуємо до ніжної структури. На кілька годин залишаємо в холодильнику.

2. Гарбуз очищуємо від насіння й шкірки, загортаємо у фольгу й на 10-15 хвилин кладемо до духовки.

3. Заліплюємо вареники начинкою із гарбуза. Якщо не хочете варити їх одразу, можна покласти до морозильника.

4. Варимо гарбузові вареники не більше 3 хвилин.

2. Фарширований гарбуз

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз
  • 3 картоплини
  • 1 кг курячого філе
  • 1 великий помідор
  • 1 велика морквина
  • 2-3 невеликі цибулини
  • 1 солодкий болгарський перець
  • пучок зелені
  • соняшникова олія
  • перець, сіль за смаком

Приготування:

1. Зрізуємо верхівку гарбуза, виймаємо м’якоть. Стінки плоду обираємо не тонкими, натираємо гарбуз всередині олією й сіллю.

2. Обсмажуємо куряче філе на сковорідці.

3. Картоплю, цибулю і моркву очищуємо, нарізуємо соломкою, тушкуємо разом з куркою.

4. Опісля до них додаємо перець і помідори, нарізані шматочками.

5. До м’яса додаємо нарізану зелень та м’якоть гарбуза, перемішуємо. Начиняємо плід цією сумішшю.

6. Запікаємо гарбуз в духовці 1,5 години.

3. Крем-суп з шампіньйонами і гарбузом

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз
  • 250 гр шампіньйонів
  • 50 гр сиру
  • 1 солодкий болгарський перець
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Гарбуз очищуємо, м’якоть варимо до напівготовності.

2. Цибулю нарізуємо напівкільцями, перець соломкою. Обсмажуємо. До них додаємо нарізаний часник.

3. До овочів додаємо шматки гарбуза і сметану.

4. Заливаємо овочі бульйоном, в якому варився гарбуз. Все подрібнюємо блендером.

4. Запіканка з гарбузом і сиром

Інгредієнти:

  • 800 гр гарбуза
  • 5 яєць
  • 500 гр сиру
  • 200 гр цукру
  • 25 гр маку
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 100 гр сметани
  • цедра одного апельсина

Приготування:

1. М’якоть гарбуза виймаємо і кладемо запікатися до духовки. 100 гр гарбуза залишаємо, решту відтискаємо через марлю.

2. Збиваємо гарбуз в блендері, додаємо 2 яйця, 1 ложку крохмалю, 70 гр цукру, цедру і все перемішуємо.

3. На 15 хвилин на невеликий вогонь кладемо варити мак, опісля воду зливаємо і просушуємо його.

4. В блендері змішуємо сир, 2 яйця, 100 гр цукру. Додаємо сюди ложку крохмалю і готовий мак.

5. Дно форми застелюємо папером для випічки, змащуємо його олією, присипаємо невеликою кількістю борошна. По черзі викладаємо сирну і гарбузову маси — по одній ложці.

6. Запіканку випікати 40 хвилин при температурі 170 градусів.

7. Поки запіканка “сидить” в духовці, приготуйте глазур: змішайте сметану, 30 гр цукру, 1 яйце, 100 гр пюре гарбуза.

8. Готову запіканку полийте глазур’ю і залиште в духовці ще на 10 хвилин.

5. Гарбузові булочки

Інгредієнти:

  • 120 гр гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 склянка борошна
  • 0,5 склянки молока
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • сіль за смаком

Приготування

1. Борошно, цукор і сіль змішуємо у глибокій посудині. До підігрітого молока додаємо дріжджі, доливаємо до борошна.

2. Додаємо до суміші гарбузове пюре, яйце і розтоплене вершкове масло.

3. Змішуємо всі інгредієнти, замішуємо тісто і залишаємо його на трохи, щоб підійшло.

4. Коли тісто настоїться, сформуємо булочки і викладемо їх на деко, змащене маслом або вистелене формою для запікання.

5. Жовтком покриваємо булочки і випікаємо їх 40 хвилин.

6. Гарбузові оладки

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз
  • 2 курячі яйця
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка борошна
  • олія для смаження
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Гарбуз очищуємо від шкірки, ріжемо на шматочки й збиваємо блендером.

2. Готову “кашу” змішуємо з яйцями, сметаною і молоком, солимо, перчимо.

3. Тісто перемішуємо до однорідності та даємо йому трохи настоятися.

4. Тепер розігріваємо сковорідку і обсмажуємо оладки з обох боків.

7. Плов з гарбузом і морквою

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рису
  • 1 невеликий гарбуз
  • 2 великих морквини
  • 2 цибулини
  • соняшникова олія
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Рис варимо, цибулю ріжемо кубиками.

2. Моркву натираємо на великій тертці.

3. Гарбуз очищуємо від шкірки та насіння, ріжемо на великі шматки й додаємо до води з рисом.

4. Через 5 хвилин виймаємо гарбуз, розрізуємо на менші шматочки і підсмажуємо з морквою і цибулею.

5. Через 10 хвилин додайте до суміші зварений рис, посоліть, перемішайте й тушкуйте ще 5-10 хвилин.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі