Псевдошашлик у духовці – смакота без мангалу та диму!
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Якщо у ваші плани втрутилася негода і вам із друзями не світить пікнік на природі, підняти настрій собі й компанії можна завдяки простому рецепту. Для цього вам навіть не доведеться виходити з дому. Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». При цьому остання обов’язково має бути маринованою. Саме цибуля найбільше і надає м'ясу смак традиційного шашлику.
Інгредієнти:
1 кг свинини (бажано ошийок),
5-6 цибулин,
сіль, перець, спеції для шашлику.
Приготування:
М'ясо нарізати шматочками й скласти в глибоку ємність.
Поперчити, посолити, додати улюблені спеції та трави. Одну велику цибулину нарізати півкільцями та сильно й ретельно пом’яти її разом із м'ясом. Залишити маринуватися на 2 години.
За годину до приготування окремо від м'яса замаринувати цибулю, яка залишилася. Для цього її слід нарізати півкільцями, скласти в сито й полити окропом. Потім перекласти в миску, влити 3-4 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. цукру, посолити (я ще трішки скропила лимонним соком).
Духовку розігріти до 200°С. Відрізати шматок рукава для запікання (по довжині трохи довший, ніж деко). З одного боку зав'язати. У рукав викласти шар маринованої цибулі (рівномірно розподілити його по всій поверхні рукава).
Зверху на цибулю викласти м'ясо (з маринованою цибулею його перемішувати не потрібно!). Зав'язати інший кінець рукава й зробити декілька проколів зверху, щоб виходило повітря.
Поставити шашлик у духовку й запікати приблизно 1-1,5 години (залежить від духовки та товщини ваших шматочків; у мене на режимі «верх-низ + вентилятор» запікався годину) . М'ясо повинно бути злегка підсмаженим.
Дістати й викласти на тарілку разом із цибулею. Вона теж виходить дуже смачною!