«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Просто тане в роті. Сирний пиріг з соковитою начинкою

Сирне тісто завжди виходить м’яким і ніжним. До нього підходить будь-яка начинка. В даному випадку — макова, але ви можете використовувати і іншу на свій смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній — 250 г;
  • борошно — 500 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйця — 2 шт;
  • сіль — щіпка;
  • розпушувач — 1 пакетик;
  • молоко — 100 мл;
  • олія рослинна — 100 мл;
  • ванілін за смаком.

Для приготування начинки потрібно:

  • мак — 200 г;
  • цукор — 3 ст.л;
  • молоко — 150 мл.

Процес приготування сирного пирога

Сир перебиваємо блендером і з’єднуємо з ваніліном, сіллю цукром, молоком і яйцями. Знову перетираємо блендером або збиваємо міксером.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу з розпушувачем. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Накриваємо рушником і залишаємо на 30 — 40 хвилин.

Молоко змішуємо з цукром і варимо до закипання, всипаємо мак, перемішуємо і доводимо до густого стану. Охолоджуємо.

Розкачуємо великий пласт тіста і ріжемо його на широкі смужки — 3 — 4.

Викладаємо на кожну начинку і защипуємо краї.

Круглу форму застеляємо пергаментом і викладаємо рулети у вигляді равлика.

Нагріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо близько 40 — 45 хвилин, попередньо змастіть збитим яйцем.

Порада: можна не робити круглий пиріг, а випікати булочки з маком або зробити в квадратній формі пиріг, викласти пиріг на звичайне деко.

 

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі