«Простий спосіб приготувати італійську піцу»: тепер готую піцу тільки за рецептом
Простий рецепт справжньої італійської піци. Руки бруднити зовсім не потрібно, змішав і готово!
Всі діти і дорослі хоча-б раз чули про піцу і пробували цю італійську страву, але багато хто не знає, що її можна приготувати вдома точно так, навіть не забруднивши руки і всю кухню.
Інгредієнти для піци:
- борошно (пшеничне або житнє) – 400 гр.
- швидкорозчинні дріжджі – 10 гр.
- спеції – за смаком
- вода – 250 мл
- цукор – 5 гр
- томатна паста – 30 гр.
- трохи соняшникової олії
- все що ви хочете покласти в начинку, але для стандартної піци можна взяти: сир (твердий сорт і моцарелла), базилік і будь-яка м’ясна начинка.
Приготування піци
Висипаємо в звичайну каструлю борошно. Злегка нагріваємо воду і розчиняємо в ній цукор і дріжджі. Всю рідину акуратно вливаємо в борошно і перемішуємо лопаткою до повного розчинення грудочок. Додаємо за смаком сіль і спеції.
Перекладаємо в миску, змащену олією і накриваємо рушником. Включаємо духовку. В цей час можемо зайнятися начинкою і нарізаємо все, що є.
Тісто змащуємо томатною пастою і посипаємо моцарелою, викладаємо базилік і решту начинку. Випікаємо 15-20 хвилин і в кінці за бажанням посипаємо пармезаном. Смачного!