Прості рецепти десертів без цукру: сирники, млинці, цукерки та печиво
Tvoemisto.tv пропонує п’ять рецептів солодощів, але без добавляння цукру, які допоможуть вберегти фігуру від зайвих калорій та підтримати здоров’я.
Бананові млинці
Для цього потрібно:
– три банани;
– трохи яблучного чи винного оцту;
– 1/2 чашки борошна (вівсяного, просто перемолоти пластівці в блендері чи використовувати кокосову стружку);
– 2 ч. л. розпушувача;
– 1/4 чашки порошку какао;
– дрібка солі;
– 2 ст. л. кленового сиропу, меду чи стевії;
– 5 ст. л. рослинної олії (кокосової, авокадо, оливкової, олії волоського горіха);
– 1/2 ч. л. ванільного екстракту чи насіння 1/3 стручка ванілі;
– два яйця.
Спочатку слід змішати всі сухі інгредієнти – какао 1/4 чашки, решту додати за смаком, спробувати тісто. Потім додати розім’яті до пюре банани й олію, ретельно перемішати. Додати оцет, сироп, яйця і ще раз ретельно перемішати.
Розігріти сковорідку й зменшити вогонь до середнього. Смажити на вершковому маслі по дві хвилини з кожного боку. Подавати теплими, з медом за смаком.
Цукерки з сухофруктів
Для цього потрібно:
– В’ялена вишня – 20 шт.;
– Волоські горіхи – 0,5 ст.;
– Родзинки – 1 ст.;
– Какао – 4 ст. л.;
– Кокосова стружка – 4 ст. л.;
– Фініки – 1 ст.
Сухофрукти промити та обсушити на серветці. Потім поєднати їх в одній посудині з кокосовою стружкою та подрібнити блендером в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна перекрутити на м’ясорубці.
Із готової суміші сформуйте 20 невеличких кульок. В середину кожної необхідно покласти вишеньку. Цукерки обваляйте у какао.
Шоколадний мус
Для цього потрібно:
– 2 банани;
– 4-5 ст. л. порошку какао;
– 3/4 склянки фундука;
– трохи води.
Фундук збити в блендері з необхідною кількістю води, аби вдалась консистенція йогурту. Отриману масу збити з бананом і порошком какао. Розлити мус в стакани і охолодити. За смаком можна додати трохи кориці, мускатного горіха чи меленого сухого імбиру. А під час наступного приготування замінити один банан на авокадо.
Арахісове печиво
Для цього потрібно:
– 300 г арахісової пасти без добавок;
– 200 г вівсяної муки;
– 80 г сушеної журавлини;
– кленовий сироп або інший за смаком.
Спочатку слід розігріти духовку до 170 градусів. Викласти всі інгредієнти в глибоку миску і добре вимішати.
Змочити руки холодною водою і зліпити кульки. Має вийти шість середніх штук. Відправити кульки на деко з пергаментом, притиснути пальцями, так надаючи форму печиву.
Поставити в духовку на 10 хвилин. Після цього дати йому вистигнути, це – важливо, бо інакше воно може кришитися.
Корисні сирники
Для цього потрібно:
– Банан – 1 шт.;
– Ваніль – за смаком;
– Домашній сир – 300 г;
– Кокосова олія – для смаження;
– Борошно пшеничне – 4 ст. л.;
Для початку слід виклсти домашній сир у миску та добре розімнути виделкою. Домашній сир також можна перебити ручним блендером. Стиглий банан натерти на грубій терці та додати до домашнього сиру. Ретельно вимішайте домашній сир з бананом.
До готової сирної маси додайте просіяне борошно та ваніль і знову ретельно вимішайте.
Присипте дошку борошном та сформуйте невеликі кульки з сиру. Притисніть їх рукою, щоб утворилась класична плоска форма сирника. Посипте сирники борошном з обох сторін.
Розігрійте сковорідку та додайте олії. На розігрітій сковорідці смажте сирники з обох боків до золотистої скоринки 3-4 хвилини.
Ілюстративні фото unsplash.com