«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Прості рецепти десертів без цукру: сирники, млинці, цукерки та печиво

Звичні солодкі страви, які ми часто споживаємо, можуть бути корисними і простими в приготуванні.

Tvoemisto.tv пропонує п’ять рецептів солодощів, але без добавляння цукру, які допоможуть вберегти фігуру від зайвих калорій та підтримати здоров’я.

Бананові млинці

Для цього потрібно:

– три банани;

– трохи яблучного чи винного оцту;

– 1/2 чашки борошна (вівсяного, просто перемолоти пластівці в блендері чи використовувати кокосову стружку);

– 2 ч. л. розпушувача;

– 1/4 чашки порошку какао;

– дрібка солі;

– 2 ст. л. кленового сиропу, меду чи стевії;

– 5 ст. л. рослинної олії (кокосової, авокадо, оливкової, олії волоського горіха);

– 1/2 ч. л. ванільного екстракту чи насіння 1/3 стручка ванілі;

– два яйця.

Спочатку слід змішати всі сухі інгредієнти – какао 1/4 чашки, решту додати за смаком, спробувати тісто. Потім додати розім’яті до пюре банани й олію, ретельно перемішати. Додати оцет, сироп, яйця і ще раз ретельно перемішати.

Розігріти сковорідку й зменшити вогонь до середнього. Смажити на вершковому маслі по дві хвилини з кожного боку. Подавати теплими, з медом за смаком.

Цукерки з сухофруктів

Для цього потрібно:

– В’ялена вишня – 20 шт.;

– Волоські горіхи – 0,5 ст.;

– Родзинки – 1 ст.;

– Какао – 4 ст. л.;

– Кокосова стружка – 4 ст. л.;

– Фініки – 1 ст.

Сухофрукти промити та обсушити на серветці. Потім поєднати їх в одній посудині з кокосовою стружкою та подрібнити блендером в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна перекрутити на м’ясорубці.

Із готової суміші сформуйте 20 невеличких кульок. В середину кожної необхідно покласти вишеньку.  Цукерки обваляйте у какао.

Шоколадний мус

Для цього потрібно:

– 2 банани;

– 4-5 ст. л. порошку какао;

– 3/4 склянки фундука;

– трохи води.

Фундук збити в блендері з необхідною кількістю води, аби вдалась консистенція йогурту. Отриману масу збити з бананом і порошком какао. Розлити мус в стакани і охолодити. За смаком можна додати трохи кориці, мускатного горіха чи меленого сухого імбиру. А під час наступного приготування замінити один банан на авокадо.

Арахісове печиво

Для цього потрібно:

– 300 г арахісової пасти без добавок;

– 200 г вівсяної муки;

– 80 г сушеної журавлини;

– кленовий сироп або інший за смаком.

Спочатку слід розігріти духовку до 170 градусів. Викласти всі інгредієнти в глибоку миску і добре вимішати.

Змочити руки холодною водою і зліпити кульки. Має вийти шість середніх штук. Відправити кульки на деко з пергаментом, притиснути пальцями, так надаючи форму печиву.

Поставити в духовку на 10 хвилин. Після цього дати йому вистигнути, це – важливо, бо інакше воно може кришитися.

Корисні сирники

Для цього потрібно:

– Банан – 1 шт.;

– Ваніль – за смаком;

– Домашній сир – 300 г;

– Кокосова олія – для смаження;

– Борошно пшеничне – 4 ст. л.;

Для початку слід виклсти домашній сир у миску та добре розімнути виделкою. Домашній сир також можна перебити ручним блендером. Стиглий банан натерти на грубій терці та додати до домашнього сиру. Ретельно вимішайте домашній сир з бананом.

До готової сирної маси додайте просіяне борошно та ваніль і знову ретельно вимішайте.

Присипте дошку борошном та сформуйте невеликі кульки з сиру. Притисніть їх рукою, щоб утворилась класична плоска форма сирника. Посипте сирники борошном з обох сторін.

Розігрійте сковорідку та додайте олії. На розігрітій сковорідці смажте сирники з обох боків до золотистої скоринки 3-4 хвилини.

Ілюстративні фото unsplash.com

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі